Ubijeni su zbog navodnih veza sa krajiškim Srbima 😌

Na početku raspada Jugoslavije Srbi su Hrvatskoj, BiH i Sloveniji trpeli velike pritiske i bivali su proterivani raznim uredbama.

Državne nevolje nisu mimoišle ni srpsku porodicu Zec u Zagrebu. Pripadnici hrvatske policije na čelu sa Merčepom organizovali su likvidaciju ove porodice.

Kako navodi zvanična Hrvatska, Mihajlo, Marija i Aleksandra stara samo 12 godina ubijeni su zbog navodnih veza sa krajiškim Srbima koji su nakon Balvan revolucije tražili zagarantovana prava i konstitutivnost srpskog naroda u Hrvatskoj.

Oni su uveče oko 23 č. ispred kuće porodice Zec u Poljaničkoj ulici, na Trešnjevci, hteli da privedu Mihajla Zeca ali je on po njihovim pričama pokušao da pobegne pa ga je Siniša Rimac ubio. Kada su Mihajla likvidirali policajac Munib Suljić je iz kuće izveo kuće, Mihajlovu ženu Mariju i ćerku Aleksandru, odveo ih je na Sljeme i ubio ih.

U maju 2016. nakon četvorogodišnjeg suđenja, Merčep je nepravosnažno proglašen krivim za ratni zločin nad srpskim civilima i osuđen na pet i po godina zatvora. Županijski sud u Zagrebu proglasio je Merčepa krivim jer na području Zagreba i Pakračke Poljane nije sprečio pljačke, zlostavljanja, mučenja i ubistva civila srpske nacionalnosti.

IZVOR: YT / tvk3

pročitajte još

PREMINUO GRIGORIJE!

Autor: Redportal.rs

#UBISTVO

#porodica zec

#zagreb