Izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi organizuju Noć knjige od 10. do 12. decembra

Danas, 6. decembra 2021. godine, održana je konferencija za medije povodom Noći knjiga, koja će trajati od 10. do 12. decembra 📘📚📜. Manifestacija pisane reči događaće se na 63 lokacije u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca, u 33 grada u Srbiji i regionu. Takođe, i na sajtovima Laguna.rs i Delfi.rs.

Organizatori ovog svojevsrnog festivala knjige su Izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi. Pokrovitelj manifestacije je Eurobank Srbije.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Tanja Vučković, predstavnica za medije u Laguni, rekla je da je pred nama jubilarna 25. po redu Noć knjige 📚. Pojasnila je da je reč o najvećoj Noći knjiga do sada jer se održava na najviše lokacija. Lagunini pisci će takođe biti deo ove Noći knjige, kojoj će se pridružiti i 102 izdavača! 😲

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Ivana Misirlić, urednica u Laguni i predstavnica Delfi knjižara, ukazala je na radno vreme tokom Noći knjige: u petak i subotu do 23 č, nedelju do 21, izuzev knjižara u tržnim centrima, koje će raditi do 22 č. ⏳ Istakla je da će se uz svaku kupovinu dobiti i poklon, dok je na sajtovima besplatna isporuka 😍.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Zoran Penevski, urednik književnosti za decu u Laguni, edicije Eklipsa i Darka Tuševljakovića, naglasio je kako Laguna podrazumeva da u svojoj produkciji bude u trendu sa svetskim izdanjima, ali se istovremeno radi i sa dobrim domaćim autorima. Od domaćih nedavno su izašli Doživljaji Mačka Toše Branka Ćopića i Zlatni leptir (izbor pesama za decu) Desanke Maksimović. Od savremenih izdanja značajni su Rečnik mitoloških bića i Rečnik slovenske mitologije autorke Tamare Vujak 😍.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pisac Darko Tuševljaković je o svom novom romanu Uzvišenost kazao da se nastavlja na njegov dosadašnji rad. U njemu se opisuje Beograd koji može da se zamisli da postoji sutra, ili za 5 godina, odnosno 20. Cilj je bio da se iskorakom iz sadašnjosti zapravo priča o sadašnjosti jer je u današnje vreme pisati o budućnosti da bi se ona predvidela zaista iluzorno, istakao je autor 🧐.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Tokom Noći knjige čekaju vas sledeći popusti na Lagunina izdanja:

📘 za kupovinu 1 knjige 25%

📗📕 za 2 knjige 30%

📒📙📕 za 3 knjige 35%

📚 za 4 ili više knjiga 40%

Na knjige drugih izdavača koji su se pridružili Noći knjige, strana izdanja i gift asortiman važiće popust do 20%, dok će Games u knjižari Borislav Pekić (Knez Miahilova 48) davati popust od 15% na sve igre, dodatnu opermu, gift, figure i prateći gejming program 📱💻🖱.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs / Jovana Radić

#Darko Tuševljaković

#Delfi

#Eurobank Srbije

#Laguna

#Laguna knjige

#Tanja Vučković

#Zoran Penevski

#noć knjige