Održava se u petak, 3. decembra, u kafeteriji Bukmarker

Roman Nadije Hašimi Kad je mesec nisko biće tema 82. tribine Laguninog književnog kluba, koja se u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC održava prvog petka u decembru, 3. decembra, od 18 sati 📘.

O dirljivoj priči posvećenoj svim ljudima koji širom sveta tragaju za mestom koje će zvati domom govoriće Dragana Kovačević, novinarka i književna kritičarka, i Ivana Jovanović, novinarka i pesnikinja. 

Zasnovan na istinitim događajima, roman Kad je mesec nisko posvećen je problemu izbeglica, proteranih nevoljom, u bekstvu od nemogućnosti opstanka u sopstvenim zemljama. Ovi obični ljudi koje je život primorao da postanu begunci putuju teškim putevima i susreću se sa još težim raskršćima. Koliko je to put selidbe, toliko je put preoblikovanja ljudske duše. Jednom takvom stazom putuje i porodica Veziri.

Foto: Redportal.rs/Laguna

Feriba, devojčica koja raste bez majke, osuđena je odmalena na borbu s predrasudama. Nakon mukotrpnog odrastanja uspeva da se obrazuje, postaje učiteljica i udaje se za Mahmuda, muškarca koji je voli i poštuje. Imaju troje dece i njihovoj sreći nema kraja… sve dok Mahmud ne postane žrtva talibanskih fundamentalista. Prinuđena da sa decom hitno napusti Kabul, Feriba mora pronaći način da pređu Evropu i stignu do Engleske. Na tom neizvesnom putu koji vodi kroz mrak, preko planina, ili kroz granične kontrole sa lažnim pasošima, njen 15-godišnji sin Selim će se odvojiti od nje. Feriba ne zna da li je razdvojenost prokletstvo ili blagoslov 😌. Možda će njen sin uspeti da dosegne odredište čak i ako ona ne uspe. No dok se njeno podvojeno srce kida, Selim još težom stazom polako stremi ka tački u kojoj će se porodica možda susresti. 

Roman Kad je mesec nisko je na popustu od 30% do 3. decembra u knjižarama Delfi, na sajtu Laguna.rs i u Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.

Autor: redportal.rs

#Bukmarker

#Delfi SKC

#Laguna

#Lagunin književni klub

#knjiga

#knjige

#tribina