Kada su ga pitali za kakvu je Srbiju on je kratko odgovorio: "Ja sam za Srbiju - jednu i nedeljivu". 💕

Naš proslavljeni glumac Danilo Lazović rođen je 25. novembra 1951. u Brodarevu na Limu u porodici Milice i Adama Lazovića. Gimnaziju je završio u Priboju, a glumačku Akademiju završio je 1974.

Glumac je bio oženjen Brankom, imali su četvoro dece: Vuka, Jelenu, Milenu i Miloša.

Bio je član ansambla Narodnog pozorišta do 2001, ali je igrao i u mnogim drugim pozorištima, uključujući Atelje 212 i Zvezdara teatra.

Glumac je bio instruktor dobrovoljcima u bazi u Bubanj Potoku. Zalagao da veronauka postane obavezan predmet, a podržavao je i povratak monarhije.

Prvu značajniju ulogu je ostvario u seriji OtpisaniNakon toga dolaze uloge u filmovima: Vrhovi Zlengore, Laf u srcu, Boško Buha, Odlazak ratnika povratak maršala, Vuk Karadžić, Bolji život, Suze i njene sestre, a najpoznatiji uloge su mu u seriji Srećni ljudi kao Šćepan Šćekić i Porodično blago kao Čerčil.

Danilo Lazović kao Šćepan Šćekić

IZVOR: YT / chuma2309

Danilo Lazović preminuo je 25. marta 2006. od posledica infarkta. Sahranjen je na Topčiderskom groblju u Beogradu.

U Priboju je u Danilovu čast ustanovljen festival Dani Danila Lazovića na kom se nagrađuje pobednik, student glume Akademije umetnosti. Nagrada za pobednika je Povelja Danilo Lazović i nagrada od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, koja se obezbeđuje pod pokroviteljstvom predsednika opštine Priboj.

Kada su ga pitali za kakvu je Srbiju on je kratko odgovorio: "Ja sam za Srbiju - jednu i nedeljivu".

Poslušajte šta je za Danila Lazovića bio srpski nacionalizam.

IZVOR: YT / CTEHA

Autor: Redportal.rs

#danilo lazovć

#čerčil

#šćepan šćekić