Kao kreativnom ambasadoru nacionalne platforme, namera joj je da se Srbija predstavi na poseban način

Srpska pevačica Lena Kovačević će, nakon uspešne koncertne sezone u Srbiji i regionu, održati 2 ekskluzivna nastupa na Dubai Expo 2020 u okviru paviljona Srbije, i to 15. i 16. oktobra. Kovačevićeva će zajedno sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem izvesti program koji nosi naziv East and West Connect.

Lena će time, kao kreativni ambasador nacionalne platforme Serbia Creates / Srbija Stvara, sa kojom sarađuje na koncertnim i muzičkim projektima, doneti nešto novo svojim nastupom, navodi se u saopštenju organizatora.

Centralna tema nastupa biće povezivanje određenih karakteristika muzike Istoka, Balkana, tradicije i duhovnosti Srbije i prostora sa kojih Lena dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike, uticaja koje Lena nosi sa svojih studija u Amsterdamu, gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu.

Koa što je poznato, Lenini singlovi u sebi nose fuziju različitih stilova, koje ona i njeni muzičari brižno neguju, od džez i pop muzike do tradicionalnih zvukova i ukrasa Balkana. Lena je izjavila da je velika čast pričati i svedočiti u svetu o ljubavi prema svojoj zemlji, ali i pričati kroz muziku o zvuku, o negovanju tradicije i modernog i povezivanju sa ljudima širom sveta.

- Velika je čast pričati i svedočiti o ljubavi prema svojoj zemlji, ali i pričati kroz muziku o zvuku, o negovanju tradicije i modernog, kao i povezivanju sa ljudima širom sveta - rekla je Kovačevićeva povodom predstojećih nastupa, dodajući da će svoje utiske iz Dubaija redovno deliti na svom nalogu na Instagramu (@lenakovacevic_official).

Svetska izložba Expo 2020 traje od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine i okupiće rekordne 192 zemlje sveta i preko 25 miliona učesnika.

U iščekivanju nastupa, možete da je poslušate na ovom snimku sa njenog naloga na društvenoj mreži Instagram. 👇

View this post on Instagram

A post shared by Lena Kovacevic (@lenakovacevic_official)

IZVOR: IG / @lenakovacevic_official

Autor: redportal.rs

#Dobau expo 2020

#Dubaji

#lena kovačević