Ili slušaš, ili si zmija...

Dragan Marinković Maca ove nedelju u Kasnom Zornjaku na RED TV-u ugostio je autorku romana Jefimija, žena koja čeka. Minja Marđonović tokom emisije razgovarala je sa Macom o feminizmu za koji se zalaže i koji prožima pomenuti roman.

Minja je kazala kako je obrazovanje veoma bitno, ali ne ono formalno, ono koje se uči u školama... Bitno je uključiti mozak, razmišljati, obratiti pažnju na koji način usmeravamo decu, kako ih vaspitavamo, objasnila je književnica.

Foto: Printscreen RED TV

Junakinja romana Jefimija ima slične stavove kao i autorka. U knjizi, koja kroz život jedne mlade devojke, njenog zaljubljivanja, života, priča o feminizmu, rasizmu, određenim političkim pitanjima, unete su priče koje je autorka čula ili doživela tokom svog boravka na Baliju.

Na Baliju, kako priča Minja, zabranjena je droga, zabranjen je abortus ženama, a to je tema koja predstavlja bitan deo u knjizi.

Foto: Printscreen RED TV

Maca i Minja razgovarajući o feminizmu tokom emisije izneli su svoja viđenja na ovu temu koja se preklapaju samo u onoj takčki da danas mnogi pojam feminizma shvataju na pogrešan način.

Neke od delova knjige Jefimija, žena koja čeka čuli smo u emisiji Kasni Zornjak, a ukoliko ste je propustili, sa vama ispod delimo video u kome ih možete čuti. 🔽

IZVOR: YT / Video

IZVOR: YT / Video

Autor: redportal.rs

#Kasni Zornjak

#Minja Marđonović

#jefimija žena koja čeka

#red tv