Dozvoljeno je 50% popunjenosti kapaciteta i obavezno je nošenje zaštitne maske sve vreme boravka u sali i holu pozorišta.

U Zaječaru će od 16. do 23. oktobra 2021. biti održan 30. jubilarni festival „Dani Zorana Radmilovića”, čije je organizovanje dozvoljeno zaključkom Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, ali pod određenim uslovima.

Ulaz na festival biće omogućen samo onima koji su primili najmanje 2 doze bilo koje vakcine (a od prijema 2. doze je prošlo minimum 21 dan), imaju potvrdu o preležanoj COVID-19 infekciji ili PCR/AG test koji nije stariji od 48 časova od dana posete fesitivalu. U toku trajanja festivala u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović” dozvoljeno je 50% popunjenosti kapaciteta i obavezno je nošenje zaštitne maske (N95) sve vreme boravka u sali i holu pozorišta.

Kako piše Timočka, tokom 8 festivalskih večeri 30. „Zoranovih dana” biće odigrane izvanredne predstave iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske, koje predstavljaju sam vrh ovogodišnje pozorišne produkcije.

Foto: Printscreen /https://zoranradmilovic.rs/

Festival će 16. oktobra otvoriti premijera predstave zaječarskog teatra „Emilija Galoti” Efraima Gotholda Lesinga u režiji Tare Manić. Iz „Ateljea 212” stiže predstava „Ova će biti ista” koju je po tekstu Staše Bajec režirao Ivan Vuković. Publika će biti u mogućnosti da gleda i hit predstavu „Ana Karenjina” Narodnog pozorišta Niš koju je po tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja režirao Irfan Mensur. Iz Hrvatske na „Zoranove dane” dolazi zajednička predstava Gradskog kazališta „Joza Ivakić” iz Vinkovaca i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku – „Gospođica Julija” Augusta Strindberga u režiji Aide Bukvić. Publika će moći da uživa i u predstavi „Tre sorele” „Zvezdara” teatra iz Beograda, koju je po tekstu Stevana Koprivice režirao Milan Karadžić, kao i u komadu rađenom u koprodukciji Pozorišta Prijedor i Gledališča Kopar – „Jugoslavija moja otadžbina”, tekst Goran Vojnović, režija Marko Misirača.

Iz Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada dolazi još jedna hit predstava – „Ko je ubio Dženis Džoplin”, tekst Tijana Grumić, režija Sonja Petrović. A kao šlag na torti 23. oktobra pozorište „Zoran Radmilović” izvešće u čast nagrađenih premijeru predstave „Pokondirena tikva” Jovana Sterije Popovića, u režiji Olivere Viktorović Đurašković.

Pripremljen je i bogat prateći program koji započinje već 15. oktobra, kada će biti priređeno pretfestivalsko veče „Pesnički portret Tomislava Mijovića” koje će voditi pesnik Adam Puslojić, a potom će biti prikazan dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću „Glumčina”. Producent filma je „Siti produkcija” iz Niša, a koproducent Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” iz Zaječara.

Autor: timočka.rs

#Dani Zorana Radmilovića

#Festival

#Zoran Radmilović

#pozorište

#predstava