U predstavi igraju Vesna Čipčić, Iva Ilinčić, Ljubomir Bulajić i Aleksandar Jovanović

Domaća predstava Living Room nemačkog reditelja Ersana Montaga večeras je otvorila dvostruko 54. i 55. izdanje međunarodnog pozorišnog festivala BITEF u programu Prolog na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Specijalno za agenciju Tanjug autor Montag je izjavio da je veoma uzbuđen povodom premijere svoje prve predstave u Srbiji, i da mu je prijao proces rada na tom komadu.

- Očekujem pozitivne reakcije, jer je predstava zaista puna emocija, duhovita, zabavna, trebalo bi da se dopadne srpskoj publici - istakao je Montag za Tanjug.

Video: Tanjug/Tanjug

Velika sala Olivera i Rade Marković BDP-a je gotovo ispunjena ljubiteljima teatra i ovog najznačajnijeg pozorišnog festivala u Srbiji, koji i ove godine, i pored situacije sa pandemijom, okuplja brojne značajne umetnike iz Evrope i sveta.

Vesna Čipčić, Iva Ilinčić, Ljubomir Bulajić i Aleksandar Jovanović čine glumački kvartet ovog ostvarenja, koji predstavlja ekskluzivnu festivalsku premijeru, u koprodukciji BDP-a, Bitef teatra i BITEF-a.

Reditelj, autor, scenograf i dizajner svetla je upravo Ersan Montag, jedan od najtalentovanijih evropskih reditelja, koji je već gostovao dva puta na festivalu BITEF - prvo 2017. godine sa čak dve predstave - Sneg i Istrebljenje, dok je 2019. bio član Međunarodnog žirija.

Foto: festival.bitef.rs/promo

Na premijeru nove predstave i otvaranje 54. i 55. BITEFA-a došle su mnoge ličnosti javnog života, pre svega dramski umetnici - Svetlana Bojković, Nataša Ninković, Lena Bogdanović, Milena Vasić, Boris Liješević, upravnik BDP-a Jug Radivojević, slovenački reditelj Sebastijan Horvat, slovenačka glumica Milena Zupančić, književnik Goran Gocić, i mnogi drugi.

pročitajte još

Otvoren Bitef prolog

Autor: Tanjug

#Iva Ilinčić

#aleksandar jovanović

#bitef

#living room

#ljubomir bulajić

#montag

#vesna čipčić