Koncert će se održati 30. jula u 21 č. 🎤

Ako želite ulepšati letnje veče romantičnim zvukovima gitara i savršenim nizovima muzičkih akorda, dođite 30. jula u 21 č. na Tašmajadan na koncert Vlatka Stefanovskog i V3 Tria. Koncert će se održati za ograničen broj ljudi, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje donosi Vlada Srbije.  

Vlatko Stefanovski je još kao mladić osnovao sad već kultnu grupu Leb i Sol. Zajedno su snimili 13 albuma, a nakon razlaza grupe, Vlatko stvara uspešnu samostalnu karijeru. 

On je kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, prepoznatljiv po svom posebnom stilu fuzije muzičkih stilova, kombinujući makedonske tradicionalne nepravilne ritmove i rok zvuk. Vlatko se može se pohvaliti mnogim uspešnim saradnjama sa renomiranim svetskim i domaćim muzičarima.

Fenomenalne izvedbe Vlatka Stefanovskog će upotpuniti i V3 Trio te će uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačati rock koncert koji se sprema na pozornici Tašmajdana.

Foto: Redportal.rs

Stefanovski i V3 trio će spojiti naizgled nespojive stvari poput instrumentalnog roka, etno džeza, bluza i džez fuzija, stvarajući zanimljive i prelepe zvučne pejzaže. O samom događaju Vlatko Stefanovski je rekao:

- Zadovoljstvo mi je da nastupam na Tašmajadanu i to još sa podmlađenim sastavom, sa Triom V3, mladom ritam sekcijom koju čine Ivan Kukić na bas gitari i moj sin Jan na bubnjevima. Bez obzira na godine njih dvojica zvuče neverovatno mlado i entuzijastično, i njihova energija mi daje vetar u leđa. Drago mi je što sam sarađivao sa njima i na poslednjem albumu. Divno je svirati sa ljudima koji su stalno nasmejani. Nadam se da će i publika koja dođe na predivni Tašmajdan uživati i otići zadovoljna i ispunjena.

Nakon veoma uspešnog akustičnog albuma Mother Tongue, Vlatko Stefanovski je odlučio da se vratiti zvuku i atmosferi 70-ih godina prošlog veka. Taftalidze Shuffle je novo studijsko izdanje makedonskog virtuoza koje je objavio prošle godine. U njegovom studiju Esoteria simljeno je 9 pesama i zasigurno će razveseliti sve obožavatelje dobre muzike.

Vlatko je ovaj album posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika. Muziku, tekstove i aranžmane, kao i produkciju svih 9 pesama potpisuje upravo Vlatko.

Autor: Redportal.rs

#Tašmajdan

#koncert

#vlatko stefanovski

#žurka