Aleksa Jelić u intervjuu za Redportal.rs govori o sebi, o tome zašto je muzika bolja od plesa, kao i koji muzički instrument mu je omiljen

Pevač, plesač i odnedavno ugostitelj Aleksa Jelić u intervjuu za Redportal.rs otkriva šta mu je rekao otac, frontmen Yu grupe, Dragi Jelić o bavljenju muzikom u Srbiji, koje njegove transformacije su bile pun pogodak i kako posluje njegov restoran u Španiji.

Odrastao si u muzičkoj porodici. Koja pesma Yu grupe ti je omiljena? 🤔

U tami disko-kluba, Čudna šuma, More, Vodi me kući, anđele... Ima ih toliko, ali evo nabrojah nekoliko koje veoma volim. Prvu (U tami disko-kluba) sam i obradio, a ujedno tako i nazvao album prvenac. Kada pogledam iza sebe, pomislim kako sam dobro izabrao da odrastam u porodici gde se oduvek pričalo o notama i akordima. 🎼

Kad si odlučio da se baviš pop muzikom, koji savet ti je dao otac?

Kao i za sve druge savete, da to što radim, radim iz srca i duše, da budem predan, radan i vredan jer samo tako se mogu postići rezultati. Doduše, jeste me pitao da li sam siguran da to želim raditi u Srbiji. Valjda je čovek još tada video ono što ja i dan-danas ne vidim. Ili se trudim da ne vidim.

Zašto si se pored svih instumenata odlučio za violu i violinu i da li sviraš još neki instument?

Violina je moja prva ljubav, a zatim je došla na red viola. Onda sam oba ostavio u prošlosti i prešao na balet. 🤣🤣🤣 Sada (poslednjih godina) se služim klavirom i gitarom, da sebe ispratim dok pevam ili da napišem neku novu pesmu. 🎻🎸

Pošto se sem pevanja baviš i baletom: da li je lakše pevati ili igrati balet? 🩰

Obe stvari iziskuju svakodnevno vežbanje. Sate i sate vežbanja, napornog treniranja, lajv nastupa, predstava, koncerata. Već godinama ne odvajam ples od muzike, niti muziku od plesa. Te 2 stvari kod mene su JEDNO. Međutim, za nijasnu je lakše pevati nego igrati balet. Čovek može da peva dok je živ, a da igra jako kratko. Baletska profesija je jako kratkog veka. 🕺 💃🩰

Foto: Instagram.com/aleksajelic

Tvoj duet sa Anom Štajdohar Beli jablan nije izabran da predstavlja Srbiju na Evrosongu. Da ste otišli, koje mesto biste, po tvom mišljenju, Ana i ti osvojili?

Ne znam. Nikada nisam razmišljao u tom pravcu. Nismo otišli, samim tim ne znam šta bi bilo da jesmo. Ono što sigurno znam je da se naša pesma i dan-danas sluša, voli i traži. 😊

Učestvovao si u šouu Tvoje lice zvuči poznato. Koja tvoja transformacija je, po tvom mišljenju, najbolja, a koja najlošija? 🎭

Najbolje su, bolje rečeno najviše su mi legle, imitacije Robija Vilijamsa, Bijonse, Mulen Ruž... A najlošija definitivno Vlado Georgiev. 🎭🎤

Koju ličnost si želeo da imitiraš, a nisi imao priliku? 😏

Iskreno, nisam uopšte ni imao želju da imitiram, ali ja volim šou, zabavu, pa ko veli, eto mene. 😉😂😅

U Barseloni si pre pandemije otvorio restoran. Da li je restoran nastavio sa radom i koje jelo je specijalitet restorana? 🌮🍗

Hvala na pitanju. Salto Alto je nastavio sa radom i polako se oporavlja od zadnjih godinu dana, koje su bile veoma teške i krajnje neizvesne. Nadam se da ce Salto biti mesto gde će turisti voleti da svrate, a lokalci da obitavaju. Što se tiče jela, Španci vole mediteransku hranu, kao i razne tapase, te je upravo to ono što im i nudimo. 🍤🐟

Kada bi se u Barseloni otvorio restoran srpske kuhinje, da li bi on tamo bio in ili out? Kako bi Španci reagovali na našu kuhinju?

Nažalost, reagovali bi out. Oni prosto ne vole jaku hranu i vrlo su odani onome na šta su navikli celog života. A to je riba, puno povrća, salata, morskih plodova. Nisu oni za burek, ćevape, ili Karađorđevu. Sada dok ovo pišem voda mi ide na usta.😂😂 Ali ovde je to drugačije. 🥩🍖

Šta po tebi mora da poseduje kvalitetan umetnik? 🤔

I glas, i stas, i talenat, i harizmu. A najviše skromnost i želju za običnim životom, daleko od sjaja reflektora i estrade (pogotovu ove srpske). 🤨

Kada ćeš publiku obradovati novim albumom ili singlom? 🎤

Novi singl uskoro izlazi! Pesma Ko te ljubi sad je nešto novo što će publika čuti od mene i jedva čekam da je čujete. 🎼

Poruka za čitaoce Red portala?

Budite dobri i srećni! 🥰

Autor: Redportal.rs

#Muzika

#aleksa jelić

#ples

#restoran

#uživanje