Robot izgleda neverovatno

Kada se govori o specijalnim efektima, već skoro 20 godina kompjuterski generisane slike (popularno CGI - Computer Genereted Image) imaju primat, ali smo svi mi zaboravili da ranije nije bilo tako ni blizu.

Naime, u vreme dok je razvoj kompjuterske animacije bio tek u povoju, ali i pre toga, filmadžije su se služile svakakvim drugim trikovima i metodama kako bi oživeli nestvarne likove i predele. Između ostalih, i robotima.

Ispostavilo se, međutim, da je jedan filmski studio ostao veran toj metodi, ne toliko zbog filmova, koliko zbog potrebe da oduševljava publiku u svojim zabavnim parkovima. Pogađate, radi se o Dizniju, koji dobar deo prihoda ubraja na ovaj način.

Ovih dana Diznijevi inženjeri zaposleni u Projektu Kivi su pokazali svetu šta im je pošlo za rukom - oni su do skoro najsitnijih detalja oživeli jednog od junaka filma Čuvari Galaksije, simpatično drvoliko stvorenje po imenu Grut.

Na snimku se vide rezultati rada koji je trajao tri godine, a priznajemo da je efekat neverovatan, posebno kada je u pitanju mimika lica. Ko zna, možda ćemo uskoro ovakve robote moći da kupujemo i deci, tako da će naši unuci moći i u stvarnosti da se igraju sa Mikijem Mausom ili Duškom Dugouškom?

IZVOR: YT / TechCrunch

Autor: redportal.rs

#grut

#napravljen

#projekat kivi

#robot