Znak: Ribe, podznak: Devica

Ribe su treći znak vodene trojke, po kvalitetu su promenljive, njihova vladajuća planeta je Neptun, a njihova sezona traje od 18. februara do 20. marta.

Osobe rođene u znaku Riba odlikuje velika intuicija, osećajnost, darežljivost, požrtvovanje, ali i dvoličnost, manipulativnost, prevrtljivost, nepostojanost.

Foto: Pixabay.com

Devica je drugi znak zemljane trojke, po kvalitetu je promenljiv, a njegova vladajuća planeta je Merkur.

Osobine Device su organizovanost, analitičnost, iskrenost, poštenje, ali i cinizam, skepticizam, sumnjičavost i malodušnost.

Foto: Pixabay.com

Osoba rođena sa Suncem u Ribama i podznakom u Devici spaja dva suprotna znaka i izraza: Intuitivnost, maštovitost i empatija Riba, spaja se sa racionalnošću, organizacijom i odgovornošću Device. U dobrom smislu, ovde govorimo o spoju dva suprotna znaka, svaki ima ono što drugome fali, te dolazi do jedne fine ''saradnje'' i simbioze. Devica ne da Ribama da se pogube, Ribe dopuštaju Devici da se malo opusti.

U negativnom smislu, ova osoba može imati problema da pronađe sebe. Devica, kao podznak, ima potrebu za svakodnevnim redom, dok Ribe, kao karakter, večno meandrirajući, usmeravaju taj red i potrebu za organizacijom, na nebitne stvari. Osoba može biti fanatično usmerena i posvećena nečemu potpuno nebitnom ili pak zarobljena u stalnom preispitivanju i analiziranju svojih postupaka i osećanja.

Poznate osobe rođene sa ovom astrološkom kombinacijom su: Stiv Džobs, Šeron Stoun, Kurt Kobejn, Bernardo Bertoluči.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija