Znak: Ribe, podznak: Lav

Ribe su treći znak vodene trojke, po kvalitetu su promenljive, njihova vladajuća planeta je Neptun, a njihova sezona traje od 18. februara do 20. marta.

Osobe rođene u znaku Riba odlikuje velika intuicija, osećajnost, darežljivost, požrtvovanje, ali i dvoličnost, manipulativnost, prevrtljivost, nepostojanost.

Foto: Pixabay.com

Lav je drugi znak vatrene trojke, po kvalitetu je fiksan, a njegova vladajuća planeta je Sunce.

Osobine Lava su hrabrost, srčanost, velikodušnost, požrtvovanost, ali i egomanijaštvo, sebičnost, prepotentnost i gordost.

Foto: Pixabay.com

Osobe rođene sa Suncem u Ribama i podznakom u Lavu mogu biti istinski veliki karakteri. Humanost, empatičnost, požrtvovanost Riba, spaja se sa hrabrošću, velikodušnošću i istrajnošću Lava. Ovo je osoba koja istinski voli i želi da pomogne drugima, neko ko ima uvo za nevolje drugih i spreman je nešto da uradi po tom pitanju. Dovoljno širok da čuje svačiju stranu priče, dovoljno odlučan da jasno zauzme onu koja je pravednija.

Sa negativne strane, osoba može spojiti nepostojanst i prepredenost Riba, sa gordošću i lenjošću Lava. Možemo dobiti osobu koja perfidno namešta situacije i planove koji samo njoj idu u korist, možemo dobiti manipulatora, jakog na rečima, ali koji se povlači svaki put kada postoji i najmanja opasnost da bude ozbiljnije ugrožen.

Ipak, ova kombinacija daje i dovoljno prilagodljivosti, da se izvuče najbolje iz svake situacije, a opet i dovoljno postojanosti da se zauzme čvrst stav onda kada je najpotrebnije.

Poznate osobe rođene sa ovom astrokombinacijom: Keri Andervud, Sil, Stiven Kari, Galileo Galilei, Lik Beson, Bobi Fišer.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija