Znak: Vodolija, podznak, Ribe

Vodolija je treći znak vazdušne trojke, po kvalitetu je fiksan, njegova vladajuća planeta je Uran, a njegova sezona traje od oko 21. januara do 20. februara.

Osobe u znaku Vodolije odlikuje jak intelekt, ingeniozan um, ekscentričnost, buntovništvo, ali i emotivna distanciranost, tvrdoglavost, sebičnost, netaktičnost.

Foto: Pixabay.com

Ribe su treći znak vodene trojke, po kvalitetu su promenljive, njihova vladajuća planeta je Neptun.

Osobe rođene u znaku Riba odlikuje velika intuicija, osećajnost, darežljivost, požrtvovanje, ali i dvoličnost, manipulativnost, prevrtljivost, nepostojanost.

Foto: Pixabay.com

Osoba rođena sa Suncem u Vodoliji i podznakom u Ribama jeste zarobljeni emotivac. Vodolija ovde daje racionalnost, širinu interesovanja i viziju, dok Ribe doprinose sa svojom intuicijom, kreativnošću i maštom. Ova kombinacija voli slobodu, nesputanost, voli da je po njegovom. Ne voli ustaljene obrasce i rutinu, iako želi red i poštovanje pravila. Ovo je suštinski jedan veliki idealista.

Upravo iz ovog poslednjeg se može javiti problem. Previše vremena provedenog u sebi, u svojoj glavi, u idejama kakav bi to idealni svet trebalo da bude i da postoji, kakvi bi idealni međuljudski odnosi trebalo da se izgrade, mogu dovesti do toga da ova osoba bude previše razočarana i ogorčena na realni svet, a ćutljiva Vodolija i povučene Ribe, mogu dovesti do toga da se osoba osamljuje, sklanja od problema i stvarnosti, i nastavlja da živi, iluzorno, i ogorčeno, u svom svetu fantazija. Isto tako, Vodolijsko Sunce, koje nije naviklo da ispoljava osećanja i Ribe koje prosto vape za time, mogu doći u nesklad, u kome pojedinac sam sebe sputava u slobodnom izražavanju.

Treba naučiti da je svet mnogo složenije mesto nego što nam se čini, da ga jedan čovek, sve i da ima tu moć, nikada ne može urediti na odgovarajući način, da je možda ta njegova savršena vizija potpuno pogrešna, iako mu se čini kao savršen plan, jer prosto čovek je ograničen svojim iskustvom i saznanjem. Isto tako, onaj deo sveta koji apsolutno može da promeni, jeste on sam, a oni prema kojima može sa sigurnošću da bude bolji, jesu oni oko njega, do kojih mu je stalo.

Isto tako, ne treba bežati od sebe. Onako kako pojedinac želi da se ispolji, tako i treba da uradi. Neće biti manje originalan zbog toga, štaviše, samo će tada biti svoj i autentičan, a sve drugo će biti uklapanja u naučene obrasce, koje smo videli ili u okruženju ili na televiziji i internetu.

Poznate osobe sa ovom astrološkom kombinacijom su: Elen Didženeris, Luj XV.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija