Znak: Ribe, podznak: Rak

Ribe su treći znak vodene trojke, po kvalitetu su promenljive, njihova vladajuća planeta je Neptun, a njihova sezona traje od 18. februara do 20. marta.

Osobe rođene u znaku Riba odlikuje velika intuicija, osećajnost, darežljivost, požrtvovanje, ali i dvoličnost, manipulativnost, prevrtljivost, nepostojanost.

Foto: Pixabay.com

Rak je prvi znak vodene trojke, po kvalitetu je kardinalan, a njegova vladajuća planeta je Mesec.

Osobine Raka su osećajnost, brižnost, velikodušnost, odanost, ali i inertnost, česte promene raspoloženja, malodušnost, samosažaljevanje.

Foto: Pixabay.com

Osoba rođena sa Suncem u Ribama i podznakom u Raku je jedan duboki emotivac. U pitanju su dva vodena znaka, Ribe su tu da daju širinu osećanja, jedno duhovno shvatanje celog sveta, a Rak daje uzemljenje, osećaj pripadnosti i dom. Ovo je nežna, brižna, empatična, humanistička kombinacija. Ovakva osoba suštinski voli ljude, stalo joj je do njih, želi da pomogne, da sasluša svačiji problem, ima vremena i razumevanja za sve i svakoga.

Ono što bi moglo da bude negativna strana jeste pasivnost, bežanje od problema i sukoba, česte promene raspoloženja i sklonost ka izigravanju žrtve i samosažaljevanju. Osoba se može nalaziti u situacijama ili podsvesno može birati situacije u kojima trpi nepotreban teret, a nije sklona da se usprotivi ili izbori za sebe. Ribe sklone izbegavanju sukoba i Rak sklon oprezu i nerizikovanju, ne daju, nužno, prirodnog borca, iako ova kombinacija može dati sposobne i vešte ljude, ukoliko im se dozvoli da delaju iz drugog plana i ukoliko imaju prostora da osmisle plan i način delovanja i budu potpuno informisani o onome u šta se upuštaju.

Poznate osobe rođene sa ovom astrološkom kombinacijom su: Albert Ajnštajn, Sindi Kraford, Kurt Rasel, Artur Šopenhauer.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija