Znak: Vodolija, podznak: Vodolija

Vodolija je treći znak vazdušne trojke, po kvalitetu je fiksan, njegova vladajuća planeta je Uran, a njegova sezona traje od oko 21. januara do 20. februara.

Osobe u znaku Vodolije odlikuje jak intelekt, ingeniozan um, ekscentričnost, buntovništvo, ali i emotivna distanciranost, tvrdoglavost, sebičnost, netaktičnost.

Foto: Pixabay.com

Kada je osoba rođena sa Suncem i podznakom u istom astrološkom znaku, u ovom slučaju u Vodoliji, onda kažemo da su osobine ovog znaka posebno naglašene, iako naravno moramo raditi celokupnu natalnu kartu kako bi imali preciznije informacije.

U ovom slučaju, osoba je inteligentna, prkosna, hrabra, nemirnog duha, ponekad ishitrenih reakcija, istrajna, idealista, koja vrlo rano u životu može biti razočarana stvarnim stanjem sveta, ali koja nikada neće napustiti ideju da je bolji svet moguć. Ipak, za očekivati je da ova osoba poseduje veću dozu pragmatizma i praktičnosti, od nekih drugih idealista horoskopa, kao što su Vage ili Ribe.

Negativna strana svakako uključuje onu čuvenu Vodolijsku emotivnu nedostupnost. Osobi može biti bolno nespretna u nesposobnosti da slobodno iskaže svoja osećanja, može drugima delovati hladno i nezainteresovano za probleme drugih ljudi, samo zato što Vodolija, iznad svega, ceni nezavisni duh i svesna je da čovek najbolje uči i pomaže sebi, onda kada uči i radi sam. Ipak, koliko god to bilo tačno, ne treba zaboraviti da je jedna zdrava doza saosećajnosti i elementarne ljudskosti ono što jednu osobu čini prijatnom i sebi i drugima.

Ova osoba može imati problema sa ozbiljnijim i dubljim emotivnim povezivanjem, ali i sa autoritetom, odnosno svaki put kada oseti da je na bilo koji način sputavaju, ograničavaju ili nešto slično tome. Jako je važno da je osoba u stanju da prepozna kada je to zaista u pitanju, a kada je to samo njena uobrazilja.

Poznate osobe rođene sa ovom astrološkom kombinacijom su: Abraham Linkoln, Đanluiđi Bufon, Kim Novak.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija