Izabran i novi Savet

NIŠ: Nakon pauze od godinu dana, 2. festival Teatar na raskršću je u pripremi. Ukoliko epidemiološki uslovi dozvole, održaće se od 6. do 13. septembra, saopštili su iz niškog Narodnog pozorišta.

Za koselektora festivala je izabran reditelj Vlatko Ilić. Formiran je i novi Savet koji, kako navode iz pozorišta, čine istiknuti pozorišni stvaraoci u Srbiji i regionu. U sastavu Saveta su: menadžer u kulturi iz Zagreba Duško Ljuština, teatrološkinja iz Sofije Vasilka Bumbarova, prvak drame iz Skoplja Dejan Lilić, dramski pisac i književnik iz Beograda Miloš Latinović i teatrolog iz Novog Sada dr Miroslav Radonjić.

Deo Saveta Teatra biće i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor pozorišta Spasoje Ž. Milovanović, u skladu sa Pravilnikom.

O programskim aktivnostima i selekciji 2. Teatra na raskršću publika će biti blagovremno obaveštena.

Niški pozorišni festival Teatar na raskršću do sada je odložen 3 puta zbog neizvesne situacije sa epidemijom koronavirusa.

Cilj festivala Teatar na raskršću je da afirmiše sličnosti i razlike kulturnog identiteta država i naroda koji dele isti kulturni prostor. Takođe, da afirmiše državu Srbiju i grad Niš kao mesta raskršća evropskih i svetskih puteva, te jača međunarodne kulturne razmene, promoviše pozorišne umetnosti balkanskog kulturnog prostora, kao i razmenu ideja i pozorišnih praksi.

Autor: redportal.rs

#Niš

#Teatar na raskršću

#pozorišni festival

#pozorište