Znak: Ribe, podznak: Bik

Ribe su treći znak vodene trojke, po kvalitetu su promenljive, njihova vladajuća planeta je Neptun, a njihova sezona traje od 18. februara do 20. marta.

Osobe rođene u znaku Riba odlikuje velika intuicija, osećajnost, darežljivost, požrtvovanje, ali i dvoličnost, manipulativnost, prevrtljivost, nepostojanost.

Foto: Pixabay.com

Bik je prvi znak zemljane trojke, po kvalitetu je fiksan, a njegova vladajuća planeta je Venera.

Osobine Bika uključuju pouzdanost, stabilnost, temeljnost, odgovornost, ali i lenjost, inertnost, komformizam i tvrdoglavost.

Foto: Pixabay.com

Osoba rođena sa Suncem u Ribama i podznakom u Biku jeste osoba duboke senzitivnosti i potrebe za stabilnošću. Ovo je osoba suštinske potrebe za promenom, iako može delovati, i ponašati se, kao neko suprotno od toga. Ribe daju senzitivnost, prilagodljivost, intuiciju, kreativnost, dok se od Bika može očekivati stabilnost, čvrstina i karakter. U pitanju je, dakle, kombinacija koja donosi dosta dobrog od oba sveta: i maštovite dubine Riba i duboko uzemljenje i praktičnost Bika.

Ono čega bi osobe sa ovom astrološkom kombinacijom trebalo da se čuvaju jeste uljuljkivanje u rutinu, nedostatak sigurnosti da se preduzme nešto novo, i uopšte jedan inertan i pasivan odnos prema životu. Ovo dolazi iz nesposobnosti Riba da se suoče sa realnim stvarima i problemima, koji se nalaze u svetu, i iz duboke potrebe Bika da se odupire promenama, jer ne voli da mu išta remeti ustaljenu rutinu i sigurnosti koju je izgradio. Istinski rast svih nas počinje tik izvan zone našeg komfora, a to posebno važi za ovakav tip ljudi.

Osobe rođene sa ovom astrološkom kombinacijom su: Kamila Kabeljo, Džordž Vašington, Kvin Latifa, Lajza Mineli, Gabrijel Garsija Markes.

Autor: undefined