Znak: Vodolija, podznak: Strelac

Vodolija je treći znak vazdušne trojke, po kvalitetu je fiksan, njegova vladajuća planeta je Uran, a njegova sezona traje od oko 21. januara do 20. februara.

Osobe u znaku Vodolije odlikuje jak intelekt, ingeniozan um, ekscentričnost, buntovništvo, ali i emotivna distanciranost, tvrdoglavost, sebičnost, netaktičnost.

Foto: Pixabay.com

Strelac je treći znak vatrene trojke, po kvalitetu je promenljiv, a vladajuća planeta mu je Jupiter.

Osobine Strelca su optimističnost, energičnost, avanturistički duh, slobodoumnost, ali i neodgovornost, nepromišljenost, tvrdoglavost, nezrelost.

Foto: Pixabay.com

Osoba sa Suncem u Vodoliji i podznakom u Strelcu je prirodni buntovnik i slobodnog duha. U pitanju su dva znaka koja se u određenoj meri vrlo razumeju, ali u nekim stvarima i vrlo ne razumeju. Zajedničko za Vodoliju i Strelca, i ono što će biti vrlo naglašeno kod osoba sa ovom astrološkom kombinacijom, jeste potreba za slobodom, možemo čak reći u ogromnoj količini. Ovo su ljudi vrlo nemirnog duha, stalno u potrazi za dinamikom, za dešavanjima, za ljudima. Ovo su osobe koje nikako ne mogu biti svedene u četri zida, ili pristati da rade klasičan posao od 9 do 5. Međutim, dok Strelac zahteva totalnu slobodnu, bez ikakvih ograničenja, Vodolija je, ipak, delom i Saturnijanac, odnosno zahteva slobodu, ali i red u toj slobodi. Zahteva mesto u kome će svaki pojedinac biti slobodan da ispolji ono što želi i što je najbolje po njega, ali zahteva da se to uradi u jednom jasnom i pravednom poretku.

Dok su pozitivne stvari svakako slobodoumnost, čovekoljublje, avanturistički duh, prirodan optimizam, negativne strane ove kombinacije mogu da uključuju problem sa autoritetom, sa vezivanjima, i obavezivanjem, tj. ovo je osoba koja će teško igrati po bilo čijim pravilima, osim po svojim. Ovo može biti večiti samotnjak, onaj koji voli ljude i društvo, ali nije u stanju, niti dozvoljava da mu se iko ozbiljno, duboko i dugotrajno približi.

Poznate osobe rođene sa ovom astrološkom kombinacijom: Kristina Agilera, Džim Morison, Kirk Daglas, Žak Širak, Laki Lućano, Aleksandar Solženjicin.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija