Proslavljeni američki režiser kaže da nije trenutak za snimanje filma po knjizi Ajn Rand

Budući da je prošle nedelje režiserska verzija filma Liga pravde izašla na HBO Max kanalu, u Holivudu su već krenula šuškanja i licitacije koji bi mogao da bude sledeći projekat reditelja Zeka Snajdera. Da podsetimo, radi se o režiseru novijih filmova o DC junacima Supermenu, Betmenu, Munji i Čudesnoj ženi, a malo stariji i dalje pamte neobično ostvarenje Nadzirači iz 2009. godine.

Ipak, u intervjuu za Njujork tajms, Snajder je rekao da su trenutno svi planovi na čekanju.

- Trebalo je da radim ekranizaciju romana Veličanstveni izvor, međutim, sada nije trenutak za to. Treba nam manje podeljena zemlja i liberalnija vlada kako bismo takav film napravili i kako ljudi na njega ne bi reagovali na određeni način - rekao je on.

Da podsetimo, knjiga Veličanstveni izvor (The Fountainhead) je roman rusko-američke spisateljice Ajn Rand (rođena kao Alisa Zinovjevna Rozenbaum) iz 1943. godine, čija je tema rivlastvo u krugovima značajnih arhitekata, ali i odnos između individualizma i kolektivizma, kao i odnosa kvaliteta i onoga šta je trenutno popularno.

Film po ovoj knjizi je već snimljem još 1949. godine, gde je glavnog protagonostu Hauarda Rorka igrao Gari Kuper, međutim, tokom decenija više reditelja je želelo da uradi još jednu, moderniju verziju te priče, uključujući i Olivera Stouna, Majkla Kimina i naravno, Snajdera.

Doduše, on je dodao da ovo nije jedini put u životu da je neki projekat morao da ostavi po strani, tako da će se za noviju ekranizaciju ove priče, po svemu sudeći čekati još neko vreme.

IZVOR: YT / Movie Trailer Locker

Autor: redportal.rs

#Zek Snajder

#individualizam

#kolektivizam

#veličanstveni izvor