Da se mašta razlista 🍀

Originalni audio-zapis iz tonskog arhiva Radio Beograda donosi nam govor Miroslava Mike Antića. Govor je presnimljen iz arhive Radio Novog Sada, a godina snimka je nepoznata. Mika je tada govorio o radoznalosti, a pročitajte kako:

To da li sam imao radoznalo detinjstvo ili ne malo je sramota i da se kaže. Znate, ja sam uvek kao dete voleo da virim, voleo da virim kroz ključaonice, kroz tuđe prozore. Stalno se mešam u nešto što nije moje, nekako da znam šta se događa.
Moram da vam priznam, stvarno me je, stvarno, sramota da kažem. I dan-danas uhvatim sebe kako volim da provirim u neki prozor koji je osvetljen noću, pa pogledam kako to ljudi žive. Volim da provirim, volim da se mešam u sve. I radoznao sam, mislim da je radoznalost, u stvari, ono što vuče čoveka da mu se mašta razlista, da mu mašta buja kao u proleće kad lista drvo.
Radoznalost je jedina osobina prava kod svakog pisca. Radoznalost je jedina prava osobina kod svakog deteta. I kažem, to je, u stvari, neprijatno, ali ja sam strašno radoznao i dan-danas i nemojte se iznenaditi ako me uhvatite ponekad da virim tamo gde ne treba.

Ceo snimak možete čuti na linku ispod 👇🏻:

IZVOR: YT / Radiovizija

Autor: YT / Radiovizija / redportal.rs

#Miroslav Mika Antić

#Radiovizija

#deca

#pesnici