Čuveni glumac je umro od kancera pluća

Šmeker sa karakterom gospodina - tako su zvali Dragana Nikolića Gagu.

Umro je na današnji dan pre 5 godina od kancera pluća, a rođen je 20. avgusta 1943. godine. Bio je jugoslovenski i srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac. Karijeru je započeo 1964. godine ulogom u filmu Pravo stanje stvari, a prvu značajniju ulogu je imao u filmu Kada budem mrtav i beo (1967) Živojina Pavlovića u kojem je glumio sezonskog radnika labilnog morala koji pogine.

IZVOR: YT / Aleksandra Erdeg

Glumicu Milenu Dravić sa kojom je bio u braku, upoznao je 1969. godine na snimanju filma Horoskop. Venčali su se tajno pauzi tokom snimanja filma Kako su se volele dve budale. Kruži legenda da je to bilo pravo filmsko ovekovečenje njihove ljubavi, jer su se toliko svideli jedno drugom na snimanju da su odmah izašli na pauzi, otrčali da se venčaju i vratili se na snimanje. Venčali su se u Gradskoj upravi Vračar, a kuma im je bila glumica Seka Sablić.

IZVOR: YT / Mihailo Gentleman

Krajem 2014. godine primljen je u bolnicu zbog problema sa digestivnim traktom, a operisan je u februaru 2015. godine. Stanje mu se kasnije pogoršalo zbog problema sa plućima. Preminuo je 2016. godine nakon duge i teške bolesti na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Autor: redportal.rs

#Gaga

#dragan nikolić

#glumac