Serija koncerata Evropa u gostima 2021.

Ugledni svetski ansambl Holland Baroque (Holandski barok) održaće koncert u sredu, 17. marta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa početkom u 19 č, u saradnji sa ansamblom Beogradski barok. Uz pridržavanje svih epidemioloških mera, publika će imati jedinstvenu priliku da čuje program pod nazivom Mundus inversus koji donosi presek žanra italijanskog instrumentalnog koncerta 17. i 18. veka, u širokom rasponu od končerta grosa, preko virtuoznog koncerta do rokoko stila. 

Foto: Lična arhiva/Wouter Jansen

U organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF, Holandski barok prvi put nastupa u Beogradu zajedno sa ansamblom Beogradski barok, na čiju je inicijativu i došlo do ove saradnje, u okviru njihovog ciklusa Evropa u gostima. Saradnja dva ansambla je ostvarena kao deo serije koncerata Evropa u gostima 2021, a na inicijativu Katarine Aleksić, koja je član oba ansambla, u Srbiji i Holandiji.

Foto: Lična arhiva/Wouter Jansen

Ansambl Holland Baroque, koji predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Džudit Stenbrink, uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku u Evropi. Holandski barok redovno sarađuje sa vodećim evropskim umetnicima kao što su gambista Paolo Pandolfo, mandolinista Avi Avital, violončelista Đovani Solima, a ističe se inovativnim programima i nekonvencionalnim pristupom koji briše granice između žanrova i epoha. 

Foto: Lična arhiva/Wouter Jansen

Spoj dva izvanredna ansambla za baroknu muziku garantuje jedinstveni muzički doživljaj. Ulaznice za ovaj koncert se mogu nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600 dinara.

Autor: redportal.rs

#Kolačreva zadužbina

#Muzika

#koncert