Znak: Vodolija, podznak: Vaga

Vodolija je treći znak vazdušne trojke, po kvalitetu je fiksan, njegova vladajuća planeta je Uran, a njegova sezona traje od oko 21. januara do 20. februara.

Osobe u znaku Vodolije odlikuje jak intelekt, ingeniozan um, ekscentričnost, buntovništvo, ali i emotivna distanciranost, tvrdoglavost, sebičnost, netaktičnost.

Foto: Pixabay.com

Vaga je drugi znak vazdušne trojke, po kvalitetu je kardinalan, a njena vladajuća planeta je Venera.

Osobine Vage su umerenost, taktičnost, osećaj za lepo i lepotu, diplomatičnost, ali i neodlučnost, neiskrenost, beskarakternost i flegmatičnost.

Foto: Pixabay.com

Osobu rođenu sa Suncem u Vodoliji i podznakom u Vagi možemo opisati kao hladnog humanitarca: oba znaka poseduju izuzetno humanu crtu, brigu o zajednici, socijalnoj pravdi, i pravi uopšte, idealisti su, Vodolija je možda više okrenuta ka svetu, nego prema pojedincu, za razliku od Vage, a Vaga poseduje istančaniji ukus za estetiku od Vodolije. Ovo je vrlo mentalna, racionalna, astrološka kombinacija, tu leži njena najveća snaga i po pravilu i najveća slabost, naime, oba znaka su emotivno distancirana i hladna. Vodolija voli brigu o čovečanstvu, ali malo manje brigu o konkretnom pojedincu, jer njen samostalni karakter nije sklon da daje obilatu pomoć, prateći logiku da što više neko sam uradi u životu, to će biti samostalniji, jer će biti spretniji i veštiji. Ova logika uma utemeljenje, ali nije na odmet ponekad jednostavno pomoći nekome čisto radi samog plemenitog čina pomaganja.

Vaga, sa druge strane, kako rekoh, jeste borac za pravo, pravdu, sve lepe i idealističke stvari, ipak njome vlada jedna apstraktna, nebeska, strana Venere, ali je upravo ta zanesenost, i nekada potpuno nerealana očekivanja i pogled na svet, mogu ostaviti razočaranu kada se nađe oči u oči sa stvarnom ljudskom prirodom, potrebama i samim načinom na koji svet funkcioniše.

Ipak, ova kombinacija ima veliku raznovrsnost, pregršt interesovanja, poseduje i čvrstinu i dozu fleksibilnosti, kao i drčnost ali i diplomatičnost. Sve što je potrebno jeste da se, ponekad, malo spusti na zemlju - u stvarni svet.

Poznate osobe rođene sa ovom kombinacijom: Hari Stajls, Dženifer Aniston, Fil Kolins, Alis Kuper, Anton Čehov.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija