U Kasnom zornjaku Minja Subota se prisetio svog 1. nastupa na televiziji 📺

Kompozitor, muzičar, zabavljač i diplomirani inženjer elektrotehnike Milan Subota, poznatiji kao Minja Subota, koga pamtimo po tome što je bio autor i voditelj emisije Muzički Tobogan, govorio je danas u Zornjaku sa Draganom Marinkovićem Macom o detinjstvu nekad i sad, kao i o tome šta danas treba promeniti u prosvetnom sistemu.

Foto: Printscreen RED TV

Tokom emisije Minja je sa gledaocima RED TV-a podelio jednu anegdotu i otkrio da je često imao problema zbog toga što je većina ljudi mislila da je njegovo pravo ime Minja, pa mu je tako jednom prilikom kupljena avionska karta na ime Minja, zbog čega nije mogao da poleti. 😁😅

Minja Subota osvrnuo se na odrastanje dece danas, kojima su dostupni kompjuteri, mobilni telefoni, internet, i uporedio ga sa svojim detinjstvom izjavivši da je sa njim prezadovoljan. Kako je rekao, svoje detinjstvo pamti to tome što njegovim prijateljima i njemu igralište bilo na Kalemegdanu, gde su se nekada održavali i časovi.

Foto: Printscreen RED TV

Deca su nekada više vremena provodila u školi i na vannastavnim aktivnostima, koje su bile korisne prilikom odlučivanja budućeg poziva svakog učenika. Svako leto se išlo na more sa školom, a nakon toga sa roditeljima, što je bio pravi doživljaj. Međutim, roditelji su bili jako strogi, što je možda bilo presudno za uspeh koji su tadašnje generacije postigle.

Drugačije je bilo vaspitanje. Minja Subota dodao je i to da roditeljima danas nije lako i da ih razume, takođe im je sugerisao da treba da se bore svim silama za svoju decu, a ne protiv države, jer država, kako je rekao, nije ništa kriva. Prošla godina bila je veoma traumatična za decu i njihovo odrastanje, zbog čega im treba posvetiti posebnu pažnju.

Foto: Printscreen RED TV

Ono što je Minja istakao kao veoma bitno jeste obrazovanje. Naš prosvetni sistem kompozitor i voditelj vidi kao dobar i samo sa komplimentima može govoriti o njemu, ali ipak potrebne su neke reforme za koje treba izdvojiti velika sredstva. Autoritet nastavnika je ugrožen i treba raditi na tome, kao i na povećavanju vannastavnih aktivnosti, koje će se održavati u školi i biće besplatne za svu decu.

Minja se tokom emisije prisetio i svog 1. nastupa, koji se odigrao u jednom studiju na Beogradskom sajmu, kako kaže, tada su imali najskuplje kamere. 😎 Tokom nastupa Minja je otpevao pesmu Od danas u koloru, koju je napisao pesnik Ljubivoje Ršumović, a koja je obeležila dolazak televizije u boji. Zanimljivost koju smo saznali od Minje je ta da je kod nas televizija u koloru stigla čak godinu dana pre nego u Italiju. 😎📺

Foto: Printscreen RED TV

Autor: redportal.rs

#detinjstvo

#minja subota

#obrazovanje

#odrastanje

#ŠKOLA