Povratak u budućnost 😅

BEOGRAD: Međunarodni filmski festival FEST održaće se 49. put od 2. do 11. aprila 2021. godine. Planira se projekcija više od 70 premijernih filmova, koje će publika moći da pogleda u bioskopskim salama Sava centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx-a. FEST je spremljen u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF) i pod pokroviteljstvom Grada Beograda, te uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, saopšteno je iz direkcije FEST-a.

Festival se ove godine održava pod sloganom Povratak u budućnost, kako bi najveća i jedna od najznačajnijih filmskih manifestacija u zemlji i regionu doprinela da se ponovno oživi veliko platno i publika vrati u bioskope. 🎥

Direktor CEBEF-a Damir Handanović je izjavio da je CEBEF uprkos teškim trenucima sa kojima se ceo svet suočio, ostao istrajan u nameri da svojoj vernoj publici prikaže najnovija ostvarenja savremene kinematografije. Istakao je da je za Beograd izuzetno značajno održavanje ovakvog kulturnog događaja u vremenima kada je u većini evropskih zemalja na snazi potpuna blokada. Izjavio je:

S posebnom pažnjom selektovan, ovogodišnji festivalski program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina, koje će publika moći da pogleda u bioskopskim salama Sava centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx-a. Posebno nam je značajno što će sledeća godina biti u znaku 50. FEST-a, a u susret jubileju ove godine FEST-ova publika imaće prilike da na velikom platnu Sava centra pogleda kultne filmove koji su obeležili prethodne edicije festivala u okviru programa FEST-ovih 50.

Foto: Facebook.com/FEST - International Film Festival, Belgrade

Na svečanom zatvaranju FEST-a, 11. aprila, u udarnom terminu u Sava centru premijerno će u Srbiji biti prikazana nova, premontirana verzija filma Kum 3 legendarnog reditelja Frensisa Forda Kopole, nastala povodom 30-godišnjice prvog prikazivanja ovog ostvarenja. Poslednje poglavlje sage o porodici Korleone dobilo je i nov naziv: Kum, Epilog: Smrt Majkla Korleonea (The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone), kojim Kopola odaje počast piscu i scenaristi Mariju Puzu, a uključuje naslov koji su prvobitno namenili za 3. deo Kuma. Za potrebe nove verzije Kopola je napravio nov početak i kraj filma, te prepakovao određene scene, kadrove i muziku.

Međunarodni filmski festival FEST će ove godine biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje COVID-19.

Informacije o prodaji karata za 49. Međunarodni filmski festival FEST biće naknadno objavljene.  

Autor: redportal.rs

#FEST

#fest 2021

#film

#filmovi

#filmski program