Zvezda serije Mandalorijanac više neće glumiti Karasintiju Djun

Bivša MMA zvezda i glumica koju su proslavile uloge u filmu Dedpul i igranom serijalu Mandalorijanac dobila je otkaz u kompaniji Lucasfilm koja producira ovu seriju. Razlog je komentar koji je nedavno ostavila na Instagramu koji je aludirao na političku situaciju u SAD, budući da je Karanova uporedila progon Jevreja u nacističkoj Nemačkoj sa tretmanom koji republikanci i pristalice Donalda Trampa imaju u američkim mejnstrim medijima.

- Jevreji su bili prebijani na ulici, ne od nacističkih vojnika, već od sopstvenih komšija. U tome su učestvovala čak i deca. Neki delovi istorije su prećutani, tako da većina ljudi danas ne shvata da je pre momenta kad su vojnici mogli da skupe na hiljade Jevreja, prvo postojao period u kom je vlada navela ljude da mrze sopstvene komšije samo zato što su Jevreji. Po čemu se to razlikuje od toga da mrzite nekoga samo zbog njihovih političkih uverenja? - napisala je Đina u svojoj objavi.

IZVOR: YT / IGN

Posle ove objave mnogi korisnici mreže su burno reagovali, smatrajući objavu uvredljivom. Ovo nije bio jedini kontraverzan istup glumice, budući da se u jednom trenutku ismejala ljudima koji su nosili više maski kao zaštitu od koronavirusa. Iako je izbrisala ove postove, na mrežama je pokrenuta inicijativa #FireGinaCarano, koja je po svemu sudeći urodila plodom, budući da je Lucasfilm danas izašao sa saopštenjem da Đina više nije zaposlena kod njih.

- Đina Karano nije trenutno zaposlena u Lukasfilmu i ne postoje planovi za tako nečim u budućnosti. Nevezano za to, njene objave na društvenim mrežama u kojima je klevetala ljude sudeći im po njihovoj kulturološkoj i verskoj pripadnosti su odbratna i neprihvatljiva - stoji u saopštenju.

Mi se svakako nadamo da će Đina uskoro naći neki drugi angažman, budući da je posle svih ovih godina stekla armiju obožavalaca koji je prosto vole zbog njenih uloga, šta god mislila privatno o političkim pitanjima.

Autor: redportal.rs

#Otkaz

#dobila otkaz

#lucasfilm

#mandalorijanac

#politički komentar

#đina karano