Premijera krajem februara

Popularni glumac Miloš Biković vredno radi i početkom ove godine.

Nakon kratkog odmora, koji je proveo na planini u Srbiji u društvu kolega sa klase, on je na svom Instagram profilu najavio premijeru nove predstave.

U pitanju je predstava Baal u režiji poznatog slovenačkog reditelja Diega De Bree. Premijera je zakazana za 27. februar u Beogradskom dramskom pozorištu.

U opisu objave pozvao Biković je pozvao sve da dođu i pogledaju predstavu:

- Proces se nastavlja... Baal je priča o propadanju ljudske duše. To je priča o čoveku koji se, po rečima Brehta: ,,zaigrao đavoljim repom jer je hteo da nebo ispuni sobom bez Boga”. Čekamo vas u @beogradskodramskopozoriste.

View this post on Instagram

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

IZVOR: IG / @bikovic

Pored Bikovića uloge će u novoj predstavi tumačiće Vanja Nenadić, Dunja Stojanović, Ivan Zablaćanski, Jana Milosavljević, Maja Ranđić, Miloš Petrović Trojpec, Milan Čučilović, Milan Zarić, Miodrag Radonjić i Stefan Radonjić.

- Baal je prvi Brehtov celovečernji komad. Napisao ga je kao 20-godišnjak, na samom kraju Velikog rata, i u njemu se naziru elementi dramaturških tehnika njegovog epskog teatra. Neke muzičke sekvence Breht je sam komponovao. Beograd, inače, još pominje kultnu predstavu Eduarda Milera rađenu pre više od 30 godina. Došao je da udahne. Da bi pronašao hrabrost za vatru duha i snagu srca između sumnje i pobožnosti. Došao je zauvek da uživa, barem sada i ovde. Traži onu nedostupnu zemlju u kojoj bi bolje živeo. Čovekova čežnja za srećom ne može biti ubijena i to je jedino što ga održava u životu i proganja ga celog života. Baal putuje prema svom neizbežnom samouništenju . Njegova želja da ispuni Nebo bez Boga prisiljava ga da prezire već opustošeni svet. Preokupiran je vrednostima, verom i ljubavlju , domovinom i zakonom. Počinje da se igra sa đavolovim repom. Baal i njegov ples izazivaju smrt - stoji u opisu predstave na sajtu Beogradskog dramskog pozorišta.

Gledaoci će uskoro gledati Bikovića na filmskom platnu u filmu Južni vetar 2 Ubrzanje, više o tome pročitajte u tekstu ispod:

Autor: redportal.rs

#beogradsko dramsko pozoriste

#gluma

#milos bikovic

#predstava