Knjige, tekstovi, blog... 😅

Pisac, profesor i publicista Slobodan Vladušić pokrenuo je svoj sajt. O razlozima je napisao:

DONEDAVNO sam bio veoma bezbrižan prema svojim tekstovima, pa ne samo da nisam imao precizne podatke o tome šta sam i gde štampao, nego je dobar deo tih tekstova nekako neprimetno nestao sa mojih hard diskova, tako da sada više ne postoje. Može se reći da sam više bio zainteresovan za ono bezbrižno prolaženje života ispunjeno zadovoljstvima koje ga čine slatkim, nego što sam verovao da život treba da bude blažen. Sličaj život je živeo i Dorijan Grej, iz genijalnog Vajldovog romana. Ona nam pokazuje da je taj život može da bude lep, samo zato što neko drugi trpi ožiljke koje takav život stvara.
Ovaj sajt koji sam napravio, znači da je sa takvim životom gotovo. Da ga treba prekinuti, postao sam svestan razmišljajući o dve knjige koje sada pišem: prva je roman na kome radim već neko vreme, a druga knjiga je uporedno tumačenje života i dela Crnjanskog i Andrića. Shvatio sam, naime, da ne postoji šansa da ih dovršim, ukoliko narednih godinu dana, minimalno, ne ustrojim život potpuno drugačije, nego što sam ga živeo do sada. Najkraće rečeno, ako sam do sada živeo spolja, sada je potrebno da živim unutra.

Najavio je da će u periodu koji sledi biti manje medijski prisutan, kao i na društvenim mrežama. Na pokrenutom sajtu zainteresovani čitaoci moći će da se obaveste o njegovim dosadašnjim knjigama (rubrika Knjige), naučnim tekstovima (rubrika Tekstovi), kao i publicistici (rubrika Blog) 📜📖📚.

Autor: redportal.rs