Transkripti razgovora K.-a sa sagovornicima iz Službe, izveštaji kurira, spoljašnjeg obezbeđenja...

Napisana u maniru Beogradskog trija, ali sa tragikomičnim zapletom, nova knjiga Gorana Markovića Doktor D., uglednog reditelja, scenariste i autora nekoliko zapaženih proznih knjiga, otključaće lažni sjaj jednog ideološkog projekta i ogoliti proračunatost njegovih nosilaca 📚📜.

Kad se za perjanicom pobunjenih žitelja jedne bivše države, koji su ugazili u bratoubilački rat, raspiše međunarodna poternica zbog optužbi za ratne zločine, u tajnoj službi stvaraju se dve struje: jedna koja bi da ga izruči i druga koja bi da ga sakrije i zaštiti. I dok se, pod lažnim identitetom i sa izmenjenim ličnim opisom, bivši vođa i nekadašnji psihijatar preobraća u bivšeg hipika koji voli gusle a predstavlja se kao znalac bioenergetske medicine, čak i kao predavač na lokalnoj Akademiji alternative i saradnik u njenom stručnom časopisu, u tajnoj službi koja ga budno prati bukti pravi rat čiji će ishod odrediti psihijatrovu sudbinu… 🧐

– Dosije, koji je pred vama, sadrži transkripte razgovora K.-a sa sagovornicima iz Službe, izveštaje kurira, spoljašnjeg obezbeđenja, sažetke snimaka nadzorne kamere u njegovom stanu, zapisnike sa kolegijuma koji su se ticali K.-ovog slučaja, presretnute telefonske razgovore i ostale relevantne dokumente –  rekao nam je Marković i dodao:

Ono što, međutim, nije bez značaja jeste činjenica da je sve gore navedeno čista fikcija, proizvod mašte autora i da nema nikakve veze sa stvarnim događajima na koje bi naslov ove knjige mogao navesti. Ukoliko neko smatra da se Doktor D. odnosi na neku postojeću ličnost, to je već njegov, a ne moj problem.

Roman Doktor D. Gorana Markovića možete pronaći od srede, 9. novembra, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Doktor D.

#Goran Marković

#Laguna

#bookish