26. septembra od 18 č.

Knjiga Tesline reči autora Elisa Osvalta koristi citate pronalazača koji su pronađeni u do tada neistraženim intervjuima datim pre 100 godina, a koje su objavili ugledni američki časopisi i novine 📖.

Ovo je debitantsko delo, a Elis Osvalt je sopstveni izdavač i menadžer koji živi i radi u Njujorku. Knjiga je pisana u obliku drame i u njoj se ukrštaju mnogi žanrovi. U velikoj meri štivo je dopunjeno manje poznatim ali lako proverljivim citatima Nikole Tesle.

Elis Osvalt najavljuje svoju srpsku turneju i svoju novu poziciju potpredsednika Tesline naučne fondacije iz Filadelfije (TNF), kao i saradnju sa Nikolom Lončarem, kao i misiju da ovu knjigu unese u škole širom sveta bez ikakvih troškova za nastavnike i studente. Misija TNF jeste da se sav obrazovni materijal za Tesla klubove po svetu daje besplatno, a Elis se priključio ovom projektu 🧐🧐🧐.

📍 U okviru svoje srpske turneje u ponedeljak, 26. septembra, od 18 časova na trećem spratu Ada mola održaće se književno veče sa Elisom Osvaltom. Autor će upriličiti govor pod nazivom Nikola Tesla: Decenije mudrosti iz njegovih intervjua i članaka u Američkim novinama i časopisima. Autor će potpisivati primerke knjiga, u cilju promovisanja svoje misije poklanjanja knjige školama širom sveta. Ovo je njegova prva poseta Srbiji, te ističe svoje veliko uzbuđenje povodom toga.

Foto: redportal.rs/Ustupljene fotografije

U toku druženja posetioci će moći da prisustvuju i učestvuju u određenim eksperimentima povezanim sa delom Nikole Tesle. Specijalni gost promocije biće 14-godišnji Bojan Mikulić koji će od rubikovih kocaka praviti lik poznatog srpskog naučnika Nikole Tesle.

Podrška događaju su Tesla Science Foundation USA i srpska kompanija Pertini toys.

Autor: redportal.rs

#Elis Osvalt

#Nikola Tesla

#bookish

#knjiga