Ali mirnu površinu njenog života uzburkava dublji nemir

Prebivališta, novi roman dobitnice Pulicerove nagrade za književnost i autorke zbirke priča Tumač bolesti Džumpe Lahiri, sačinjen je od meditativnih sličica iz svakodnevnog života 📖.

Neimenovana naratorka u neimenovanom italijanskom gradu živi mirnim životom. Grad koji ona naziva domom za nju je poverljiva osoba i životni partner: trotoari, parkovi, mostovi, pijace, ulice, prodavnice, kafići…

Ali mirnu površinu njenog života uzburkava dublji nemir. Pratimo je do bazena na koji često odlazi, ali i do železničke stanice koja je ponekad odvede do majke, zaglibljene u očajničkoj samoći nakon očeve prerane smrti. Pored kolega na poslu, gde se nikad ne oseća opušteno, ona ima prijateljice i prijatelje, ali i „njega“, senku koja je teši i uznemiruje.

Ovaj prelepo oslikan portret života sastavljen je od kratkih vinjeta koje čine plodno tlo za autorkinu impresivnu moć zapažanja.

Knjigu Prebivališta možete pronaći od srede, 14. septembra, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Džumpa Lahiri

#Laguna

#Prebivališta

#bookish

#knjiga