Knjiga satiričnih priča

Od Bojana Ljubenovića, autora bestselera Da je bolje, ne bi valjalo i dobitnika nagrade Radoje Domanović, stiže nam knjiga satiričnih priča pod nazivom Ništa nije smešno 📒.

Duhovitiji, apsurdniji i oštriji nego ikad pre, Bojan Ljubenović nam je kroz pedesetak priča ponudio svoju dijagnozu stanja srpskog savremenog društva. Ne štedeći nikoga, pisac je, čini se, poštedeo samo svoje čitaoce, jer je zajedničku neveselu stvarnost još jednom maskirao plaštom zdravog i okrepljujućeg humora uz koji se gorke pilule svakodnevice lakše gutaju.

– Ova knjiga je neka vrsta mog književnog ’testamenta’, prilog za političku istoriju vremena u kome živimo – rekao nam je Ljubenović. – Oni koji jednoga dana budu proučavali prvi kvartal 21. veka, uz ove priče lakše će shvatiti sa čim smo se suočavali kao društvo i kao pojedinci. Sigurno će se čudom čuditi šta smo napravili od sebe i od svoje zemlje, a verovatno im ništa neće biti smešno.

Foto: Redportal.rs/Laguna

Čitanje ovih priča podiže imunitet na loše stvari koje nas okružuju, te predstavlja svojevrstan kurs samoodbrane od obmana svih vrsta. Smejući se Ljubenovićevim junacima, čitalac se sve vreme smeje samom sebi da bi na kraju došao do otrežnjujućeg zaključka da ovde više ništa nije smešno. Ili možda ipak jeste? 🤔

– Lepše je ovo njegovo čitati nego ovo naše živeti, a postoji mogućnost da će vam nakon čitanja ovih priča stvarnost delovati bar malkice manje turobna – smatra Zoran Kesić.

Izvanrednu zbirku priča iz pera majstora satire Ništa nije smešno, koja će sigurno izmamiti (kiseli) osmeh svakome ko je uzme u ruke, možete pronaći od četvrtka, 21. aprila, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Bojan Ljubenović

#Laguna

#Ništa nije smešno

#knjiga