Obratite pažnju ☝️

Postoje brojni suptilni znaci koji mogu otkriti da osoba nije potpuno iskrena tokom razgovora. Često su to sitnice koje možda nismo ni primetili na prvi pogled, ali koje ukazuju na to da neko pokušava da nas prevari.

👀 Jedan od znakova laži može biti izbegavanje direktnog kontakta očima. Osoba koja laže može se osećati nelagodno i izbegavati gledanje u oči kako bi izbegla otkrivanje istine. Takođe, nejasnoća u odgovorima i oklevanje mogu biti indikatori da osoba pokušava da smisli ili izmeni priču.

🤞🫰 Nervozno igranje sa prstima ili češanje vrata može ukazivati na to da osoba nije opuštena jer zna da nije iskrena. Promene u tonu glasa, kao što su nagli skokovi u visini ili brzina govora, takođe mogu biti znakovi da osoba pokušava da sakrije istinu.

Kontradiktorni detalji u priči mogu biti ključni pokazatelji laži. Osoba može izgubiti nit priče ili promeniti detalje kako bi se prilagodila situaciji. Ove male nedoslednosti mogu biti lako primetne ako obratimo pažnju na detalje i pratimo tok razgovora.

Pažljivo posmatranje verbalnih i neverbalnih znakova može nam pomoći da prepoznamo kada neko nije iskren tokom razgovora. Ove sitnice mogu otkriti mnogo više nego što reči same po sebi govore, strvarajući nam mogućnost da budemo oprezniji i promišljeniji u komunikaciji sa drugima.

Autor: Balša Stupar