Najjednostavniji način bi bilo da je stavimo u mikrotalasnu , ali ona tada postane žilava, a ako stavimo u rernu često bude suva; koji je onda najbolji način da je podgrejemo?

Svima su nam ponekad gladne oči pa naručimo više pice nego što možemo da pojedemo. Šta raditi sutradan sa ostacima? Iako je sasvim ukusna i kao hladna, složićete se da je pica najbolja dok je topla.

Koji je onda najbolji način da je podgrejemo? Najjednostavniji način bi bilo da je stavimo u mikrotalasnu pećnicu, ali ona tada postane žilava. Ako stavimo u rernu često bude suva, a i potrošimo dosta vremena.

Malo je poznato da tiganj na ringli može biti najbolji način da se pica zagreje tako da korica ostane hrskava, a sir savršeno rastopljen. Evo korak-po-korak uputstvo kako da ponovo zagrejete vašu picu u tiganju:

Šta vam je potrebno:

- Tiganj (najbolje da koristite liveni ili neki drugi teški tiganj) - Poklopac za tiganj (ili neki drugi poklopc koja može da pokrije picu) - Malo vode

Postupak:

1. Stavite tiganj na srednje jaku vatru i dozvolite mu da se dobro ugreje pre nego što stavite picu. Nema potrebe za dodavanjem ulja ili maslaca, jer će to promeniti teksturu korice.

2. Stavite komade pice direktno na suvi, vruć tiganj. Rasporedite ih tako da se ne preklapaju i da svaki komad ima dovoljno prostora da se ravnomerno zagreje.

3. Nakon što su komadi pice položeni, dodajte malo vode na ivicu tiganja, tako da ne kvasi direktno picu. Ovo će izazvati stvaranje pare kada poklopite tiganj, što pomaže da se sir lepo rastopi, a nadev ostane sočan.

4. Brzo pokrijte tiganj poklopcem i ostavite picu da se zagreje oko 5-8 minuta, zavisno od jačine vatre i količine pice. Para unutar tiganja će pomoći da se sir rastopi bez da se korica previše osuši ili zagori.

5. Posle nekoliko minuta, proverite picu. Korica bi trebalo da bude hrskava, a sir rastopljen. Uklonite poklopac i, ako je potrebno, ostavite picu još minut-dva da se dodatno zahrskavi.

6. Izvadite picu iz tiganja i odmah služite dok je još vruća i hrskava.

Ponovno zagrevanje pice u tiganju može transformisati vašu jučerašnju večeru u današnji savršen obrok. Probajte ovaj metod i uverite se sami zašto je ovo najbolji način za podgrevanje pice.

Autor: Redportal.rs