Ništa nije nemoguće

Svi znamo da faza prve strasti, s ljubavlju koja pogađa crvenu, tahikardiju i leptire u stomaku, ne traje večno. Uostalom ne bi bilo normalno trajno lučiti adrenalin i dopamin. Vaše zdravlje ne bi pretrpelo ništa.

Sve veze prolaze kroz različite faze, evoluiraju, prave korake unazad, vraćaju se i tako dalje. Jednostavno zabavljanje zamenjuje se zajedničkim životom i počinjete da se osećate mnogo ugodnije i prisnije sa svojim partnerom. Ali to znači da se smanjuje strast i veliki erotski intenzitet. Pre nego što donesete ishitrene odluke o budućnosti ove veze, s obzirom na to da treba da raskinete da biste ponovo pronašli prvobitnu strast, razmislite koji bi bili idealni načini da vratite osećanja prvog puta.

Foto: Unsplash.com

Ne zaboravite na taj izolaciju i boravak kod kuće (što smo svi planetarno radili skoro čitave prošle godine), iako nas približava, ali takođe stvara osećaj dosade i apsolutne neaktivnosti. Nije toliko teško da vas smetaju male stvari ili da se oseća da se seks počeo ponavljati. Pitanje je želite li spasiti vezu i uložiti napore koji će vratiti plamen.

Foto: Unsplash.com

Ne dopustite da veza stari - Tajna srećnih parova koji su zajedno dugi niz godina je u tome što ne dopuštaju da se njihova veza završi. Kada postoji problem ili velika prekretnica, oni komuniciraju kako se osećaju i šta bi želeli da promene u njihovoj vezi. Kao što vidite, komunikacija je ključna u vezi koja se krsti zdrava i srećna. Tada pronađu stvari koje žele da rade zajedno i ne budu samozadovoljni. Čak i ako padnu na testovima, ne odustaju.

Foto: Unsplash.com

Nova iskustva (i nova strast) - Razmislite šta biste radili da ste slobodni i da vam je dosadno. Zar ne biste probali nove stvari? Od učenja kuvanja do učenja sviranja gitare ili ubrzavanja trčanja? Podelite ova iskustva sa partnerom i možda otkrijte hobije koji vas spajaju i donose zajedničko uzbuđenje. Napravite sopstvenu listu želja i pronađite šta sa njom možete učiniti.

Foto: Unsplash.com

Iznenađenjima nikad kraja - nema opravdanja. Jedini razlog zbog kojeg ne biste trebali iznenaditi svog partnera je taj što ste mentalno (ili fizički) napustili ovu vezu. Njegovo omiljeno jelo, poklon bez rođendana i godišnjica. Kompliment. Novi ljubavni trik. Naravno, sve dok je to zajednički napor, a ne vi (ili drugi) radite sav posao.

Foto: Unsplash.com

Konstantna zahvalnost - Psiholozi insistiraju na tome da veze uvek trebaju podsticaj, jer život nije samo radost i lakoća. Ljudi u našem životu nisu dati, pa bi bilo sjajno priznati njihov značaj i reći im. Ne čekajte veliki potez da to uradite. Razloge za to možete pronaći svaki dan, sve dok tako želite da vidite.

Foto: Unsplash.com

Autor: redportal.rs

#ljubav

#muško ženski odnosi

#parovi

#seks

#veze