Biće skriveno i nećete ga videti

Što smo stariji, više volimo povrće i prepoznajemo njegovu neizmernu važnost u našem životu. Ali to ne znači da ga odjednom obožavamo i radujemo se trenutku kada ćemo jesti brokoli na pari.

Ali samo zato što volite povrće, ne znači da ga jedete 2-3 puta dnevno, što je preporučena količina. Negde ovde uskačemo da vam kažemo da ne treba da se sekirate, u slučaju da ste juče jeli samo malo zelene salate. Ali možete početi da jedete više povrća i to na načine koji u klasičnom smislu neće izgledati zdravo.

Foto: Pexels.com

Postoji najmanje 5 načina na koje možete povećati količinu povrća i to na takav način da gotovo da nećete shvatiti da ste jelu dodali povrće ispred sebe. Nepotrebno je reći da su takođe odlični trikovi za decu koja odbijaju da jedu povrće.

Foto: Pixabay.com/dbreen

U sosu za špagete - Možda ste dobili gotov crveni sos jer vam je dosadno praviti svoj. Pre nego što ga bacite u lonac, stavite papriku u blender ili sitno iseckajte patlidžane, kelj, tikvice ili šta god želite i bacite unutra. Ukus se neće promeniti, ali dobićete sve potrebne hranljive sastojke.

Ostatke pretvorite u nadev - Ponovo uzimamo blender i dodamo povrće koje je ostalo od poslednjeg obroka. Na ovaj način izbegavate rasipanje hrane i stvarate gusti sos za salatu, piletinu ili ribu.

Foto: Pixabay.com

Vruća supa - U pravoj smo sezoni za hranljive supe koje nam greju telo i ukusne su. Ako niste probali krem supu sa slatkim krompirom ili korenom celera ili krompirom, ne znate šta vam nedostaje. Napravljeni su od povrća i voleće ih cela porodica.

Povrće za doručak sa ječmom - Isprobali ste toliko varijacija u karantinu. Jeste li probali sa povrćem? Tu je i slana verzija sa seckanim tikvicama ili bundevom, obožavani avokado možete staviti sa dinstanim povrćem, ali i sa jajetom. Delicious.

Foto: Unsplash.com/@danielcgold

Slatko sa povrćem - Ako potražite, pronaći ćete bezbroj slatkih recepata na bazi slatkog krompira ili cvekle. Bundeva je osnovni materijal pite od bundeve koju je pravila vaša baka, dok možete da radite razne testove dok ne smislite šta volite.

Autor: redportal.rs

#hrana

#ishrana

#povrće

#salata