Koja je pametnija investicija?

Nema kuće bez mašine za veš, već sušare? Mnogo je onih koji ulažu u kupovinu dobre veš mašine da bi imali laku i uvek čistu odeću, ali onda se muče širenjem i sušenjem sveže opranog veša.

Rešenja, naravno, uvek ima. Mašine za sušenje veša su uređaji koji upravo to čine, sa doslednim rezultatima, i u suštini izvlače odeću spremnu za dasku za peglanje, preskačući korak prostiranja, kao i ono što podrazumeva - prostiranje odeće na balkonu, na primer, može uključivati prašinu, izduvnih gasova i polena na svežoj odeći.

Foto: Unsplash.com

Nemaju svi luksuz prostora, ali ovo neće predstavljati problem jer mašine za pranje i sušenje veša 2 u 1 kombinuju funkcije dva uređaja u jednom. Tako se štedi prostor i eventualno trošak kupovine, ulažući u takav uređaj dva odvojena.

Razlike između tih uređaja nije velika, ali su važne i sigurno igraju odlučujuću ulogu u konačnoj odluci pre nego što se kupi jedan od njih. Dakle, ostaje pitanje: mašina za pranje, sušenje ili oboje?

Foto: Unsplash.com

Dobra veš mašina neprocenjiv je saveznik u svakodnevnom životu

Glavna stvar koja bi svima trebalo biti na umu pre kupovine mašine za pranje veša je veličina bubnja. Od njega se procenjuje opterećenje koje će mašina za veš stati po pranju, pa neženja koji veš ne stavlja često, ali zbog toga ima konstantnu zapreminu odeće, može otkriti da ima slične potrebe kao četvoročlana porodica koja se pere svaka dva dana.

Foto: Unsplash.com

Tada, jasno, niko od nas ne želi naduvani račun za struju. Mašina za pranje veša sa visokom energijom može koštati više od mašine za pranje nižeg nivoa, ali mašina za pranje veša je uređaj koji će se koristiti nekoliko godina pre nego što se pojavi potreba za zamenom. Stoga će amortizovati novčanu razliku kroz najmanji uticaj na račun za električnu energiju.

Broj programa mašine za pranje veša je podjednako važan jer određuju lakoću i kvalitet pranja raznih tkanina kojima će se upravljati. Jednostavno rečeno, više programa znači veću fleksibilnost i efikasnost u pranju, pa bolju brigu za odeću i minimiziranje - ako ne nestaje - potrebe za vešem ili polovnom rukom.

Foto: Unsplash.com

Smanjite ručni rad sa sušačem!

Kad smo kod mašina za sušenje veša, pravila koja se primenjuju ne razlikuju se mnogo, ali su razlike značajne. Na primer, veličina kade može biti malo manjeg kapaciteta od mašine za pranje veša, pa bi bilo dobro da se njih dvoje spoje tako da je veš suv, isto toliko suv i da mu nisu potrebna dva ciklusa sušenja. Većina velikih sušara dostiže kapacitet od 8 do 9 kg, a isti kilogrami imaju i najpopularnije mašine za pranje veša.

Foto: Unsplash.com

Najprikladnije mašine za sušenje takođe imaju automatsku tehnologiju čišćenja kondenzatora, kao i čišćenje paperja. U osnovi, ovi pomažu uređaju da pravilno funkcioniše i održava ga kao novog, sa malo ili nimalo potrebe da korisnik bude uključen u procese održavanja.

Sa toliko mnogo mogućnosti na tržištu, bilo za pojedinačne mašine za pranje i sušenje veša ili za kombinovane mašine, pitanje nije toliko koje će zadovoljiti vaše dnevne potrebe, već koje su to. Pametne karakteristike novijih modela takođe dodaju sloj automatizacije i trenutnog saznanja o situaciji koja ranije nije postojala, što sadašnje modele čini idealnom prilikom za nadogradnju i prvu kupovinu mašine za pranje, sušenje veša ili mašine za pranje i sušenje veša.

Autor: redportal.rs

#kućni aparati

#mašina za veš