Glavna urednica objasnila izbor fotografija

Tokom vikenda pojavila se na Tviteru potencijalna naslovna strana Voga za februar 2021. na kojima je predstavljena Kamala Haris, a te fotografije izazvale su popriličan broj kritika. Glavna urednica Ana Vintur je bila gost u nedavnoj epizodi podkasta The New York Times Sway koji je snimljen pre nego što su naslovnice procurile na mreži. Voditeljka Kara Svišer obratila se EIC-u za dalji komentar.Vintur je rekla da je Vog čuo i razumeo kritiku i da apsolutno nije bila naša namera da na bilo koji način umanjimo važnost neverovatne pobede izabrane potpredsednice.

- Ne želimo ništa drugo nego da proslavimo neverovatnu pobedu novoizabrane potpredsednice Haris i važan trenutak koji je ovo u američkoj istoriji, a posebno za žene u boji, širom sveta - izjavila je.

Foto: Twitter.com/Vogue Magazine

U poređenju sa glamuroznim naslovnicama na kojima su Hilari Klinton i Mišel Obama, fotografija Kamale Haris se smatrala previše ležernom. U široko distribuiranom delu, Robin Givhan, modni kritičar Washington Post, napisao je da slika nije odala dužno poštovanje Kamali Haris.

- Nije bilo formalnog dogovora oko izbora izbora naslovnice - rekla je. - A kada su 2 slike stigle u Vog, svi smo vrlo, vrlo snažno osetili da manje formalni portret potpredsednice zaista odražava trenutak u kojem živimo - izjavila je Ana Vintur.

U izjavi, Vog je za Gardijan rekao: - Naš pristup radu sa novoizabranom potpredsednicom Haris i njenim timom bio je da je uhvatimo kao vođu i kao osobu, kako bi joj bilo što udobnije.

- Vog je odabrao naslovnicu za štampu za koju smo smatrali da je zabeležila njen optimizam, ličnost i autentičnost. Očigledno je da volimo obe slike i obe naslovnice slavimo digitalno.

Autor: redportal.rs

#Ana Vintus

#Vog

#kamala haris

#naslovnica