Napravite sebi najslasniji recept koji je ikada nastao iz tiganja

Znate to, i mi to znamo, svi to znaju: malo je stvari u ovom životu slasnije od slanine. I većina njih upravo nju i uključuje. Na primer, hamburger sa slaninom može biti bolji od običnog burgera. Pljeskavica sa slaninom pojedena nakon malo intenzivnog treninga može biti još bolja.

Kao što je poznato, slanina ide uz sve i može se jesti sa istom pohlepom 24 sata dnevno, od doručka do sledećeg jutra. Obično vam ne nedostaju razlozi da je pojedete. Ipak, ovde ćemo vam predstaviti još jedan.

Foto: Unsplash.com

Potrebni sastojci: 2 kriške slanine, so, crni biber, 2 kašičice smeđeg šećera, 1 kašika putera, pola pakovanja pavlake (male), 2 kašike krem sira.

Recept: Slaninu raširite u tiganju na umerenoj vatri. Pustite da krčka 15 minuta. Pazite da je često okrećete da ne gori po ivicama. Dodajte puter. Kada slanina postane hrskava, izvadite je iz posude i isecite na vrlo male komade na dasci za rezanje. Isključite vatru i dodajte smeđi šećer u tiganj. Mešajte dva minuta, dodajte krem sir i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kada je smeša homogena, dodajte pavlaku i ponovo mešajte. Kada ste zadovoljni konačnom smešom, dodajte komade slanine, so i biber.

Foto: Unsplash.com

Vaš viskozni sos je spreman za posluživanje. Upozorenje: vaši odresci, piletina i omlet više nikada neće biti isti. Isto će se odnositi i na holesterol ako preterujete, zato uživajte odgovorno i umereno.

Autor: redportal.rs

#hrana

#ishrana

#recept

#slanina

#slaninica