Način spremanja koji će vašu omiljenu prazničnu đakoniju učiniti savršenom

Dolazi vreme novogodišnjih i božićnih praznika, kada će svaka domaćinska kuća u Srbiji na svojoj trpezi imati neograničene količine ruske salate, kao jednog od omiljenih jela svih nas.

Koji su to uobičajeni sastojci ovog jela, svi znamo, ali postoje male tajne velikih majstora koje će ovu salatu učiniti savršenom. Naime, postoje saveti koje ako budete pratili, sigurno se nećete pokajati.

Foto: Pink.rs

1. Povrće naseckajte odmah nakon što ste ga skuvali jer će tako upiti manje vode i salata će biti ukusnija. Potrudite se da kockice povrća budu podjednako velike, odnosno što sitnije.

2. Krompir kuvajte u ljusci jer će upiti manje vode. Uvek birajte krompire srednje veličine i kuvajte ih oko pola sata do 45 minuta.

3. Ukoliko u rusku salatu stavljate i biber, onda stavljate mleveni beli biber kako bi bio manje uočljiv u salati i kako bi vaša salata lepše izgledala.

4. Ukoliko želite da ublažite vašu salatu, dodajte joj od 2 do 3 kašičice kisele pavlake.

5. Vodu u kojoj kuvate povrće unapred posolite.

6. Majonez, senf ili pavlaku pomešajte u zasebnoj činiji a zatim to pomešajte sa povrćem.

7. Ukoliko volite blaži ukus, ruskoj salati dodajte i pola usitnjene jabuke. 

Osnovni sastojci:

1/2 kg šargare

1/2 kg graška

1/2 kg krompira

nekoliko manjih kiselih krastavaca

1-2 kašičice senfa

malo kisele pavlake (po želji)

40-50 grama majoneza

Autor: redportal.rs

#praznici

#recept

#recepti

#ruska

#salata