Nekoliko korisnih saveta koje treba pročitati pre intervencije

Povećanje usana je zahvat iz domena estetske hirurgije i podrazumeva povećanje volumena usana ili popunjavanje usana, ali i eventualne izmene oblika i korekciju asimetrija usana. Popunjavanje usana je najtraženija procedura estetske hirurgije, a o njenoj popularnosti svedoče i brojne poznate ličnosti koje nisu mogle da odole neverovatnim efektima hijalurona. Kako su danas pune usne u modi, mnoge dame se odlučuju na ovaj korak kako bi što pre dobile željeni izgled, bez da prvenstveno razmisle o samoj proceduri, lekaru i posledicama.

Foto: pexels.com/ Ali Pazani Follow

Pre svega treba pronaći pravog lekara!

Od izbora stručnog lica zavise i rezultati procedure. Zato je prvi korak da nađete pouzdanog doktora, koji ima razumevanja za vaše želje, ali koji će vas iskreno reći sve o materijalu, proceduri i količini koju treba staviti.

Koje su kontraindikacije?

Česte nuspojave su privremene i bezopasne, a neke od njih su oticanje, pojava hematoma, crvenilo, bolnost, reaktivacija herpesa. Opasnije nuspojave su asimetrija usnica, kvrge, infekcija, ishemija, alergijska reakcija. Mogu se izbeći ukoliko tretman radi iskusni doktor, uz upotrebu adekvatnog preparata.

Foto: Unsplash.com/Damir Spanic

Šta raditi nakon intervencije, a šta nikako ne raditi?

Nakon povećanja usana hijaluronskim filerima masaža je preporučljiva i važi za jednu od najvažnijih preporuka posle korekcije. Možete da krenete sa masažom 3. dana nakon injektiranja hijalurona. Prvi dan nakon intervencije trebalo bi da izbacite iz upotrebe vruće napitke i jela. To je povezano sa uticajem temperature na sastav filera. Konzumiranje previše tople hrane i tečnosti doprineće širenju krvnih sudova i nepotrebnoj traumi tkiva i kože, pojačavajući pritom otok. Fitnes i aktivne treninge preporučujemo nakon 2-3 dana od povećanja usana hijaluronom. Radi se o tome da se za vreme intenzivne fizičke aktivnosti cirkulacija krvi povećava, kao i temperatura celog tela pa se i otok može povećati i produžiti, saveti su klinike REA MEDICA.

Foto: Unsplash.com/ Alexander Krivitskiy

Autor: redportal.rs

#estetska hirurgija

#hijaluron

#lekar

#posledice

#povećanje usana

#usne