Jedva stali, ali dobro, sve u ime nauke ✊

Kako prenosi portal Mondo, pored toliko različitih mesta na svetu na kojim može da se vodi ljubav, jedan par se odlučio na najradikalniji potez. Ida Sabelis i njen momak Jap, odlučili su da davne 1991. godine imaju intimni odnos u magnetnoj rezonanci.

Iako se sam čin u skeneru desio malo više od 30 godina, ponovo je zainteresovao javnost, pogotovo nešto mlađu populaciju koja je na društvenim mrežama reinkarnirala ovu priču.

Zahvaljujući holandskom naučniku Menku Viktoru van Andelu, mi danas imamo snimak, a kasnije i detaljna otkrića toga šta se odvija između dvoje ljudi tokom intimnog odnosa. Inače, Ida je u mladosti bila veliki borac za ženska prava i bila je željna da pomogne u razumevanju ženskih tela u medicinskoj industriji. U početku, ona i Jup su trebali da imaju odnos unutar mašine u standardnoj misionarskoj pozi, ali Ida je imala drugačije ideje.

Kako je objasnila:

To je poza koja za mene gotovo da ne izaziva uzbuđenje.

Posle toga odlučili su se da probaju seks u tzv. kašika pozi, koja se pokazala kao "veoma" uspešna.

Kasnije, 1999. godine u British Medical Journal sprovedena je detaljnija studija koju i dalje čitaju hiljade ljudi svakog meseca. Jedan od najupečatljivijih nalaza iz eksperimenta bio je da ženska vagina nije samo prav tunel.

Dugo je postojalo verovanje da muški penis ulazi ravno u vaginu i izlazi isto tako napolje. Time se vodio i slikar Leonardo da Vinči koji nekoliko vekova ranije, tačnije 1492. godine, na crtežima prikazao vaginu kao prav cilindar.

Međutim magnetna rezonanca je pokazala da se penis povija, tj. da se savija prema obliku tela žene, bez ikakvog bola za muškarca tokom njegove erekcije.

Nakon Ide i Jupa, kasnije je sprovedeno još nekoliko eksperimenata intimnog odnosa u magnetnoj rezonanci. U pitanju su bili dobrovoljci stariji od 18 godina koji su mogli da odustanu u bilo kom trenutku. Kako je Ida istakla tokom svojevremenog intervjua, niko osim nje i Jupa nije mogao da završe test bez upotrebe vijagre.

Pogledajte snimak Ide i Jupa (počinje na 00:15 ^^):

IZVOR: YouTube / What's Trending

Autor: mondo.rs