Postanite profesionalac u pravljenju bifteka

Nema ništa ukusnijeg od ukusa sočnog, mekanog bifteka. Ili prvi zalogaj ukusnog hamburgera koji smo napravili sami kod kuće. Priprema crvenog mesa sa puno začina i začinskog bilja, sa marinadama ili maslacem je nešto najslasnije što možete pripremiti sebi kao obrok.

Ali pre nego što stavite crveno meso na roštilj ili tiganj, važan je korak koji možda nećete preduzeti ili niste znali da treba da preduzmete. Pratite ove savete i svaki sledeći obrok biće kao da je spremljen u najskupljem restoranu!

Foto: Unsplash.com

Možda vam je potpuno poznat način kuvanja crvenog mesa. I pustite da se odrezak odmori čim završite sa kuvanjem (na ovaj način sokovi ostaju zarobljeni u mesu). Međutim, ukus mesa se znatno poboljšava ako se pusti da se "odmori", ako ga izvadite iz frižidera pre kuvanja. Ako pustite da meso dosegne sobnu temperaturu 15 minuta, mišićna vlakna će se opustiti, čineći ga mnogo mekšim.

Suprotno tome, ako ga stavite smrznutog na vrući roštilj ili u tiganj, verovatno će biti mnogo žilavije. Takođe, imajte na umu da je ako je način kuvanja slabo ili srednje pečeno, važno je da meso dosegne sobnu temperaturu, kako ono unutra ne bi bilo živo.

Foto: Unsplash.com

Čak iako ga skuvate sad, a jede vam se kasnije moći ćete ga jesti čak i u salati. Ali nikada ga ne stavljajte direktno iz frižidera na vrelu vatru.

Autor: redportal.rs

#biftek

#crveno meso

#hrana

#recepti