Meštani su počeli da traže nove načine da zarade za život.

Hirata, malo selo u japanskoj prefekturi Fukušima, postalo je poznato po tome što izaziva turiste da probaju njegov ultra-začinjen sladoled sa habanero začinom.

Posipan je različitim količinama habanero bibera u prahu, u zavisnosti od tolerancije osobe. Toliko je vruće da ljudi moraju da potpišu odricanje od odgovornosti prodavca pre nego što ga probaju.

Pre nego što je cunami pogodio Fukušimu 2011, selo nikada nije imalo problema sa prodajom povrća. Ali onda je sve krenulo nizbrdo, a meštani su počeli da traže nove načine da zarade za život.

Tri lokalna farmera privukla je ideja da uzgajaju "slatke“ male Habanero paprike, ne razmišljajući previše o činjenici da su bile previše ljute za većinu japanskih potrošača. Nisu mogli da nađu tržište za svoje proizvode, a ni dodavanje paprike u kari nije ispalo previše dobro.

Foto: Printscreen YouTube/いまいマイケルズ

Tokom 2015. godine, dok su razmišljali o načinima na koje bi mogli da koriste svoje Habanero paprike, farmeri su došli na ideju da koriste začinjeno povrće kao sastojak za sladoled. Ideja se prihavtila, a tako je nastao sladoled Habanero.

Pravljenje sladoleda Habanero nije najlakši posao na svetu. Radnici nose rukavice, maske i naočare dok posipaju poslasticu Habanero biberom u prahu. Ali i spuštanje poslastica dok izbegavate opekotine je zaista težak deo.

Oni koji su dovoljno hrabri da probaju ovu poslasticu mogu se odlučiti za različite stepene ljutine, pri čemu se najekstremniji paklena ljutina nudi besplatno ako izazivač može da je završi. To je ušteda od 500 jena (3,80 dolara).

IZVOR: YT / いまいマイケルズ

Autor: redportal.rs