Zadržati snežnu belinu odeće često je teže nego što nam se čini isprva. Međutim, postoji nekoliko trikova koji mogu da vam pomognu da sive tonove ponovo pretvorite u bele

U misiji vraćanja beline biće vam potrebni deterdžent za pranje bele odeće i soda bikarbona ili sok od limuna. Najvažniji korak u vraćanju beline je natapanje, a postoje tri načina na koja to možete da izvedete.

1. Odeću možete natapati u toploj vodi kojoj ste dodali pola čašice praška za belu odeću, a onda je potrebno da je tu držite oko dva sata. Nakon toga je stavite u veš-mašinu i uključite program za pranje belog veša.

2. Četiri litre tople vode i jedna čašica sode bikarbone mogu da budu vaš drugi izbor. Na ovaj način ne samo da ćete izbeleti odeću, već možete i da uništite eventualne naprijatne mirise koji se pojavljuju na majicama i košuljama, pogotovo ispod pazuha. Nek odstoji preko noći, a onda stavite sve to u veš-mašinu.

3. Natapanje limunovim sokom je još jedan efikasan načina vraćanja beline. Prvo isecite dva limuna, a onda ih skuvajte u šerpici. Kada voda prokuva, natopite posivelu odeću tom tečnošću i ostavite tako oko sat vremena. Zatim ubacite u veš-mašinu.

Autor: Pink

#garderoba

#odeća

#veš