Ovu dijetu koristile su mnoge svetske zvezde i pokazala se kao veoma uspešna

Sigurno ste se zapitali kako je posle tri trudnoće, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton zadržala devojačku liniju. Tajna je zapravo u čuvenoj francuskoj dijeti.

Ovu čuvenu dijetu koristi mnogo žena širom sveta. Nju je osmislio francuski doktor i nutricionista Pjer Dukan. Uspešnu formulu za mršavljenje opisao je u svojoj knjizi Dukan dijeta koja je prodata u 10 miliona primeraka širom sveta.

Uz ovu dijetu se efikasno i rapidno mršavi bez preteranog gladovanja uz veću konzumaciju vode, bez jo-jo efekta. Sastoji se od 4 faze:

1. Faza napada možete jesti koliko želite ali morate da se pridržavate dozvoljenih namirnica kao što su: govedina; teletina; riba; morski plodovi; nemasni naresci; kuvana ćureća šunka; nemasni mlečni proizvodi ne više od 2% (mleko, jogurt, mladi sir); jaja (ne više od 2); prirodni zaslađivači; malo soka od limuna kao dodatak ishrani; čaj. Poželjno je svaki dan pešačiti minimum 20 minuta.

2. Faza krstarenja se deli u dve faze tačnije, jedan dan se jedu proizvodi iz prve faze, dok narednog dana možete koristiti: spanać; brokoli; paprike; krastavac; paradajz; pečurke; crni luk; soja. Strogo zabranjeni su: krompir; kukuruz; grašak; bob; pasulj; sočivo.

Foto: Pixabay.com/pixabay

3. Faza konsolidacije počinje onog trenutka kada dostignete željenu težinu i služi za postepeno prelaženje i navikavanje organizma na svakodnevni režim ishrane. U ovoj fazi bitna informacija je da ona traje mnogo duže od prve dve. Tačnije ukoliko ste izgubili 20 kg, svaki izgubljeni kilogram množite sa 10. Što znači da bi vaša faza konsolidacije trajala 200 dana.

U toku ove faze već prethodno dodatim namirnicama dodaje se i : voće; 2 parčeta hleba; skrob tipa (200 gr paste); dodaje se takođe pečeno meso npr. pečena jagnjetina; svinjsko pečenje. U ovu fazu dolaze i specijalni obroci od 2 puta nedeljno koji sadrže (doručak, ručak, večeru) sa gore pomenutim namirnicama. 2,5 supenih kašika mekinja obavezno i lagani trening ako niste u formi, ukoliko jeste, standardna procedura.

4. Faza stabilizacije treba da postane vaša konstanta. U ovoj fazi se zadržava sve što ste u prethodne tri faze radili. Obavezno u unapred sastavljenom jelovniku odvojite jedan proteinski dan. Idite redovno na treninge ili bar laganu šetnju. U toku proteinskog dana potrebno je unositi 2 l vode dnevno i 3 supene kašike mekinja.

Kada se stekne rutina i izbalansira ishrana, ova dijeta prestaje da bude dijeta već postaje način života.

Osim vojvotkinje od Kembridža dijetu su koristili Dženifer Lopez i Žizel Bundšen.

IZVOR: YT / Pierre Dukan

Autor: redportal.rs

#kejt midlton