Nakon analize portala Raskinkavanje.ba, sve netačne informacije iz teksta su uklonjene i unete su tačne informacije

Redportal.rs je 22. 9. 2022. objavio tekst Antički recept za napitak koji čisti pluća, popravlja krvnu sliku, čuva srce 🍷. Nakon analize portala Raskinkavanje.ba, sve netačne informacije iz teksta su obrisane i unete su tačne informacije 👇🏻

Neosporivo je da i borovnice i bobice smreke sadrže hemijske spojeve koji imaju lekovit potencijal. Međutim, saznanja o njihovoj učinkovitosti u lečenju ili sprečavanju rizika za dobijanje oboljenja ograničena su na studije koje indiciraju, ali ne potvrđuju efikasnost i sigurnost nečega kao leka ☝🏻.

Dakle, zbog činjenice da je u studijama potvrđeno da konzumiranje borovnica smanjuje dejstvo slobodnih radikala na DNK, što dovodi do starenja i kancera, samo se sugeriše da bi borovnice mogle biti dobre za sprečavanje malignih oboljenja.

Međutim, kako je navedeno na stranici Američkog instituta za istraživanja raka, studije u kojima su ispitivana ova svojstva borovnica imaju ograničenja i rezultati su različiti, pa su potrebna dodatna istraživanja kako bi se bolje razumjela uloga borovnica u svemu ovome.

U prvobitnom tekstu smo naveli da je reč o posebnoj vrsti vina, kao i da ove bobice mogu sprečiti rak, što nikad nije utvrđeno i ne može se smatrati tačnim.

📌 Celu analizu Raskrinkavanja.ba možete pogledati OVDE.

Izvinjavamo se našim čitaocima.

Autor: redportal.rs

#antički recept

#lek

#vino