U ambalažama se nalazi azot, a ne vazduh!

Često ćete se susresti sa polupraznom kesicom čipsa ili drugih grickalica.

Prvo što većina pomisli jeste da je to prevara proizvođača. Ako ste mislili da se to radi kako bi se prodalo više čipseva i istovremeno uštedelo na količini, varate se.

Proizvođači ostavljaju deo prostora u ambalaži praznim da bi se grickalice zaštitile od potencijalne štete prilikom transporta. Kako se prilikom premeštanja čipsa do raznih prodavnica i magacina kesice ređaju jedna na drugu, upravo taj prazan prostor ispunjen "vazduhom" štiti grickalice od prekomernog lomljenja i uništavanja.

S druge strane, u ambalažama se nalazi azot, a ne vazduh!

Kako kiseonik može da prouzrukuje kvarenje krompira, a vlaga da ga učini gnjecavim, kesice se pune azotom. On održava namirnicu svežom i hrskavom.

Ako ste se uplašili da je azot štetan možete biti mirni: čak 78 posto vazduha koji udišemo čini azot.

Autor: redportal.rs

#grickalice

#kesice čipsa

#poluprazne kesice

#čips