Jednostavna priprema

Oslić u filetima jedna je od najčeŔćih vrsta morske ribe na naÅ”im trpezama. Iako postoje brojni recepti za pripremu ribe, Magazin Novosti donosi jednostavan recept koji će zavoleti cela porodica šŸ˜.

Najbolji deo ovog recepta je Å”to riba zadržava sve svoje arome, mekana je i začinjena biljnim začinima po volji ukućana.

Uz ribu, neizostavan je i prilog.

SASTOJCI

1 pakovanje fileta oslića po ukusu vegeta po ukusu so po ukusu biber malo perÅ”una maslinovo ulje aluminijaska folija za pečenje

PRIPREMA

āœ… Tepsiju obloziti aluminijskom folijom tako da se celi fileti umotaju u foliju. āœ… Filete oslića odmrznuti, pa ih dobro posuÅ”iti papirnim ubrusom. Onda ih posoliti i poređati u tepsiju. Pobiberiti, sipati vegetu ili biljni začin i pouljiti, pa posuti perÅ”unom. āœ… Po želji možete dodati joÅ” nekih začina koje volite. āœ… Zatvoriti dobro ribu sa svih strana folijom. āœ… Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.

ā€‹Uz filete oslića pripremite nezaobilazni prilog - blitvu i kropmpir na dalmatinski način. 

SASTOJCI ZA PRIPREMU PRILOGA

2 veze blitve 4 veća krompira 5 čena belog luka 250 mililitara maslinovog ulja so sirće

PRIPREMA PRILOGA

āœ… Očistiti krompir i iseći ga na komade u veličini zalogaja. āœ… Sipati u dublju Å”erpu, naliti vode i sipati 2 kaÅ”ike sirćeta. āœ… Kuvati 45 minuta ili dok viljuÅ”ka lagano ne prolazi kroz komade krompira. āœ… Sa strane, očistiti beli luk, pa ga iseckati na sitno. PomeÅ”ati ga sa maslinovim uljem i ostaviti marinadu dok se krompir kuva. Za to vreme oprati blitvu, odseći bele drÅ”ke i naseckati je na centimetar-dva Å”irine. āœ… Izvaditi skuvani krompir sa reÅ”etkastom kaÅ”ikom, a u vodi u kojoj se kuvao staviti blitvu i kuvati je 7 minuta. āœ… Procediti vodu i blitvu staviti u hladnu vodu. Tako će boja ostati izražajno zelena. āœ… Staviti veću posudu ili tiganj na Å”poret, sipati beli luk sa uljem. āœ… Nakon Å”to luk porumeni, dodati krompir i dobro oceđenu blitvu. āœ… Pržiti sa meÅ”anjem nekoliko minuta, pa po želji naliti jednu kaÅ”iku sirćeta u prilog ili ga posoliti po ukusu.

Autor: magazin.novosti.rs

#filet

#hrana

#jelo

#oslić

#priprema

#recept